Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravní policisté žádají o pomoc občany

Frýdek-Místek - hned ve dvou případech se obrací frýdecko-místečtí "dopraváci" na občany s žádostí o pomoc při objasnění přesných příčin dopravních nehod. 

      K první nehodě s těžkým zraněním došlo dne 2. října 2011 okolo 16:00 hodin ve Frýdku-Místku, na vyznačené stezce pro cyklisty v areálu Aqua parku Olešná. Dosud nezjištěný cyklista ve směru od restaurace U Toma, který nepřizpůsobil chování situaci na stezce, přejížděl zleva doprava a zachytil tak chodkyni na in-line bruslích, která se mu snažila vyhnout. Ta upadla  na stezku a neohleduplný cyklista navíc z místa ujel. Bruslařka utrpěla pádem pohmoždění krční páteře, s takřka tříměsíční pracovní neschopností.
Při této dopravní nehodě poškozené pomáhala starší paní, která za ní jela také na in-line bruslích, a dále starší muž, který šel pěšky po stezce. Totožnost obou svědků neznáme, a proto se na  tyto osoby, nebo další svědky události obracíme s žádostí, aby se ozvali telefonicky na dopravní inspektorát ve Frýdku-Místku na telefon: 974 732 575 nebo 974 732 259.

     Další nehoda se stala dne 14. ledna 2012 v 05:40 hodin v Třinci na křižovatce ul. 1. máje a ulicí Dvořákovou. Ke kolizi došlo tak, že dosud nezjištěná řidička vozidla tmavě modré barvy nedbala pravidel silničního provozu a při vyjíždění z pěší zóny na ul. 1. máje nedala přednost projíždějícímu  osobnímu vozidlu zn. Škoda Fabia.  Řidič tohoto vozu byl nucen strhnout řízení do protisměru, kde se střetl s dalším vozidle zn. Citroen Picasso. Řidička. která nedala přednost z místa ujela aniž by zastavila a byla nápomocna Policii ČR při zjištění příčin dopravní nehody.
Vyzýváme proto všechny možné svědky, kteří by mohli poskytnou jakékoliv informace o průběhu této dopravní nehody, a to zejména k dosud nezjištěnému osobnímu vozidlu a jeho řidičce aby se přihlásili na kterékoliv oddělení Policie ČR nebo na Dopravní inspektorát  Třinec telefon : 974 732 581, popřípadě na linku 158.

nprap. Bc. Vlastimil Starzyk
25. ledna 2012

vytisknout  e-mailem