Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní situace na Rakovnicku

Sněžení komplikuje dopravu, počty dopravních nehod stoupají 

Opatrnost je na místě!!!!
 
   Policisté z Územního odboru Rakovník vydávají varování v rámci nastalé situace. Žádají občany, aby pokud nemusejí, nikam se svými vozidly nevyjížděli. Situace na silnicích našeho regionu není dobrá. Silnice jsou špatně sjízdné, sníh na silnicích zůstává a teploty okolo nuly způsobují jejich namrzání.
    Velký pozor  v některých lokalitách Rakovnicka. Týká se to hlavně lokality Křivoklátsko – Roztoky, Městečko – Velká Buková – Pavlíkov – Slabce atd. Problémy samozřejmě hlásí policisté ze silnice I/6 ve směru Karlovy Vary – Praha a zpět. Další problémy jsou na silnicích u Nového Strašecího, Jesenic. V provozu je sice posypová a pluhová technika, přesto sněžení a teploty okolo nuly uvedou silnice po projetí těchto vozů, zpět do jejich původního stavu.
      Na silnicích se od rána stávají dopravní nehody, jejichž společným jmenovatelem je sníh. Od ranních hodin do dnešního poledne se stalo celkem sedm dopravních nehod, při kterých došlo ke dvěma zraněním.
      V terénu jsou všechny hlídky z obvodních oddělení, dopravní policisté, monitorují a dohlíží na průjezdnost silnic. Jejich práce je o to ztížená, že včasný dojezd na místo jim komplikuje ujetý či namrzající sníh, stojící kolony a pomalá jízda.
     Věnujte řízení maximální pozornost, dodržujte větší vzdálenost od jiných jedoucích vozidel a hlavně nepospíchejte!!!!  
    
Krátce před polednem přestalo na Rakovnicku sněžit a věříme, že se situace na silnicích brzo již zlepší a jízdní podmínky budou dobré. Opatrnost však je stále na místě. Ve městech jsou silnice sjízdné, horší je to v lesních úsecích, při klesání či stoupání, zatáčkách a na komunikacích, s menším provozem.
 
nprap. Jana Žáčková
19. února 2013

vytisknout  e-mailem