Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní situace na Táborsku za dny od 30. 8. – 1. 9. 2013

Tábor – Šest dopravních událostí. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        3 / 3
Počet LZ / TZ / US osob                                              2 / 0 / 1
Hmotné škody                                                             254 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                      nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy
 
O tragické dopravní nehodě, při které přešel po střetu s osobním vozidlem o život cyklista (58), jste byli již aktuálně informování v průběhu víkendu. Příčina, průběh a míra zavinění této události jsou nadále předmětem šetření táborských policistů.
Další vážnou dopravní nehodou byl střet osobního vozidla a motocyklu, ke kterému došlo v sobotu po páté hodině odpolední na silnici mezi obcemi Dolní Hořice a Kladruby. Řidič i spolujezdec na motocyklu utrpěli drobná poranění, která si vyžádala lékařská ošetření.
Motocyklista byl pak jedním z účastníků i další dopravní nehody, která se odehrála nedělního odpoledne v blízkosti kruhového objezdu na hlavním silničním tahu I/3 v Plané nad Lužnicí. Předjíždějící motocyklista narazil do odbočujícího vozidla a následně pak ještě do protijedoucího automobilu. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob. Průběh a míra zavinění jsou rovněž předmětem dalšího šetření.
Závažnou nehodou byla i havárie osobního automobilu tovární značky Škoda Octavia, jehož řidička neudržela svůj vůz na silnici při projíždění levotočivé zatáčky na hlavním silničním tahu I/19 mezi obcemi Chýnov a Kladruby. Jak ona, tak další tři osoby ve vozidle, vyvázly z nehody bez zranění.
Vedle dalších dopravních událostí pak policisté řešili i dalšího chodce na dálnici D3. Policisté proto opakovaně upozorňují, že dálnice je určena pouze pro motorová vozidla. Cyklisté a chodci musí užít jiné komunikace, v tomto případě pak souběžně vedoucího hlavního silničního tahu I/3.
    
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
2. září 2013  
 
 

vytisknout  e-mailem