Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní situace u Pekárny Mašek se zlepší

JABLONEC N.N. - Jednání zainteresovaných stran přineslo řešení pro zlepšení dopravy 


V úterý 2.6.2009 proběhlo na radnici ve Smržovce společné jednání osob, které mohou ovlivnit vývoj bezpečnosti na vcelku nebezpečném úseku silnice u Pekárny Mašek na Dolní Smržovce. Jednání bylo svolání z popudu PČR, neboť v nedávné době zde došlo k tragické dopravní nehodě 12-letého chlapce. Chlapec, který chtěl přejít silnici od pekárny na druhou stranu se nedostatečně rozhlédl, vběhl do silnice a narazil do boku projíždějícího vozidla. Při nehodě utrpěl tak těžká zranění, že jim zanedlouho v nemocnici podlehl.
Jednání byl kromě zástupců PČR přítomen i pan starosta ze Smržovky, zástupci Krajského úřadu Libereckého kraje, zástupci Ředitelství silnic a dálnic, zástupci odboru dopravy MěÚ Tanvald, stavbyvedoucí stavby silnice Jablonec – Tanvald a majitelé nemovitostí v tomto úseku – pekárny a rychlého občerstvení.
Zhruba hodinové jednání přineslo spoustu podnětných návrhů na rychlé vyřešení dopravy. Firma provádějící opravu komunikace zapracuje do svých plánů úpravy obrubníků silnice, připraví vývod elektřiny pro instalaci nasvícení budoucího místa pro přecházení. Částečně se vyřešily i problémy s parkováním po obou stranách. Strany se dohodly o finančních náležitostech spojených s úpravami.
Budoucí ,,místo pro přecházení“ bude do budoucna nejen nasvíceno,ale okolí bude zabezpečeno zábradlím, které chodcům neumožní přecházet kdekoliv a řidiče upozorní na skutečnost, že mají dávat pozor na chodce.

vytisknout  e-mailem