Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní upozornění

České Budějovice - Od této soboty dojde k stavební úpravě křižovatky ulic Na Dlouhé louce - Husova. (Hlasová schránka 974 222 116) 

Dopravní policisté upozorňují řidiče motorových vozidel projíždějících na nejvytíženější českobudějovické křižovatce ulic Na Dlouhé louce x Husova, na brzké stavební změny. Od soboty 7. září 2019 započne rekonstrukce podloží a povrchu, kdy vždy po sobě jdoucích třech víkendech bude průjezd křižovatkou silně omezen.

Již v pátek 6. srpna 2019 ve večerních hodinách budou umístěny přenosné dopravní značky, kdy bude znemožněn vjezd z ulice Na Dlouhé louce do ulice Husova – přes Dlouhý most a na druhou stranu k Výstavišti. Omezení jízdy bude v celém rozsahu pro veškerý provoz a to jak od centra, tak i na městskou část Čtyři Dvory. Obousměrný provoz v ulici na Dlouhé louce, mezinárodní silnice E55, v českém označením I/3, bude zachován vždy v jednom jízdním pruhu v obou směrech, proto se dají očekávat větší kolony.

V pracovní době, mimo inkriminované víkendy, bude na křižovatce obnoven silniční provoz s drobným omezením. V době uzavírek řízen přechodným světelným dopravním značením, proto doporučujeme se lokalitě zcela vyhnout. Lze očekávat kolony pomalu jedoucích vozidel, které se pravděpodobně budou tvořit po celé uvedené trase i ve městě. Rekonstrukce se provádí z důvodu stavebně technického stavu komunikace a současně následně dojde k doplnění druhého odbočovacího jízdního pruhu v ulici na Dlouhé louce – ve směru na Čtyři Dvory, ve směru od Českého Krumlova, čímž se navýší kapacita dané křižovatky, úpravou jízdních pruhů silnice I/3 směru Praha – České Budějovice – Český Krumlov či Kaplice – Dolní Dvořiště.

Stavební úpravy by měli trvat nejméně do 7. října 2019.

Žádáme všechny řidiče jedoucí po dané komunikaci, aby dbali zvýšené opatrnosti a ohleduplnosti vůči stavebním dělníkům, kteří budou rekonstrukci provádět za provozu a řídili se také pokyny dopravních policistů.

Děkujeme za pochopení a toleranci.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

3. září 2019

vytisknout  e-mailem