Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní výchova předškoláků

MŠ Dukelská 

     Ve sportovním sále benešovského domu dětí proběhla 15. a 22. dubna dopravní výchova určená předškolákům benešovských škol. Pod názvem „Bezpečně do školy“ je společně připravily policistka Preventivně informační skupiny a pracovnice Domu dětí a mládeže.
V dopoledních hodinách se této akce zúčastnily předškolní děti Mateřské školy Dukelská. V úvodu asi hodinového programu nejdříve shlédly instruktážní film, kterým je provázela kamarádka Anička. Ta jim názorně ukázala, jak správně a bezpečně přecházet přes silnici a zároveň je upozornila na různá nebezpečí, která jim na silnici hrozí. Poté se přesunuly do sportovního sálu, kde na zemi ležela látková zebra. Na ni se formou hry učily jak správně přecházet i na světelné znamení. Policistka s nimi také nacvičila situaci, jak se zachovat v případě, když na zelenou vstoupí do silnice a než ji stačí přejít na druhou stranu, tak se na semaforu objeví červený panáček. Je důležité, aby si děti i v tomto případě věděly rady, na silnici nezmatkovaly a neohrožovaly tak sebe a ostatní účastníky silničního provozu.
 

     Výhodou této formy nácviku je, že děti mohou být na chyby, kterých se dopouští, ihned upozorněny, mohou ji opravit a určitou situaci si i několikrát vyzkoušet. Je totiž zapotřebí, aby si zásady bezpečného chování osvojily a staly se pro ně součástí každodenního života.
Nesmělo samozřejmě chybět povídání o dopravních značkách. Policistka děti seznámila s nejdůležitějšími dopravními značkami pro chodce a zároveň jim vysvětlila jejich význam.
  

  Aby byl program zajímavější, děti hrály pohybovou hru „zelená,červená“, skládaly puzzle dopravních značek a nejlepší z nich pak byly oceněny drobnými cenami. Závěrem pak všichni předškoláci dostali od policistky kartičku s důležitými informacemi.
 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem