Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní zařízení v obci Srdov

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

ŽÁDOST:

„… Na základě jakého opatření nebo rozhodnutí byly v obci Liběšice – Srdov před domem č.p. 29, k.ú. Srdov těsně u tělesa komunikace umístěny směrové sloupky – dopravní zařízení? 

 • Nejedná-li se o povolené dopravní zařízení, považujte tuto žádost za podnět k jejich odstranění. Tyto sloupky jsou na místě již minimálně 13 let, ohrožují projíždějící auta a zejména cyklisty, kteří zde sjíždějí z prudkého kopce velkou rychlostí.  Jedná se o ocelové tyče pevně zapuštěné do podkladu, na kterých jsou naražena torza původních směrových sloupků, které navíc nejsou správně směrově umístěny. 

 • Pokud se jedná o dopravní zařízení povolené, považujte tuto žádost za podnět k jeho nahrazení zařízením souladným s právními předpisy.“

ODPOVĚĎ:

Policie České republiky jako povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. žádost posoudila a k požadovaným informacím sděluje následující:  

Dopravní inspektorát územního odboru Litoměřice Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje nevydal, coby dotčený orgán, žádné stanovisko týkající se umístění předmětného dopravního zařízení pod označením Z 11a na místě uvedeném v žádosti.  

Dále povinný subjekt informuje, že částí žádosti, konkrétně ve věci podnětu k odstranění dopravního zařízení, se bude zabývat dopravní inspektorát územního odboru Litoměřice Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.

por. Bc. Pavla Mašínová, 14. 6. 2024

vytisknout  e-mailem