Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní zpravodajství

LOUNY - Statistiky; Vážná nehoda; Výsledky dopravních akcí 

Statistiky za minulý týden

Policisté lounského okresu vyjížděli minulý týden celkem k 11ti dopravním nehodám. Jedna osoba byla při nich těžce zraněna, pět lidí utrpělo lehčí újmu na zdraví. Celková škoda byla vyčíslena na 1 330 000 Kč.  O víkendu se v lounském regionu odehrálo 7 dopravních nehod, ke kterým vyjížděli policisté. Všechna způsobená zranění za minulý týden právě připadla na víkendové nehody. Škoda byla odhadnuta na 1 330 000 Kč. Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod se zařadily nepřiměřená rychlost a nedání přednosti.

Vážná nehoda

K dopravní nehodě, která si vyžádala těžké zranění mladého řidiče, došlo v neděli po sedmé hodině večer u bývalé budovy podniku Elektroporcelán Louny. Třiatřicetiletá řidička vozidla zn. Hyundai jela ve směru od centra Loun na Postoloprty, když u bývalé elektroporcelánky chtěla odbočit vlevo na místní komunikaci. Nedala však přednost v jízdě osobnímu automobilu zn. Fiat Punto, které jelo od Postoloprt do Loun. Došlo ke střetu obou vozidel, přičemž 23letý řidič fiatu utrpěl těžké zranění a byl převezen do lounské nemocnice.  Provedená dechová zkouška u řidičky hyundaie byla negativní, u zraněného řidiče fiatu byl proveden odběr krve. Hmotná škoda byla odhadnuta na 180 tisíc korun. Nehodu vyšetřují lounští kriminalisté.

Výsledky dopravních akcí

Minulý týden proběhly na Lounsku dopravně bezpečnostní akce, při nichž byly zkontrolovány stovky vozidel. Policisté dopravní a pořádkové policie se na silnice lounského okresu vydali kontrolovat řidiče motorových vozidel již ve čtvrtek v průběhu dne. Při této akci zkontrolovali celkem 139 řidičů a u 21 z nich zjistili nějaký přestupek. Dvacet z celkového počtu přestupků vyřídili na místě v blokovém řízení, přičemž celková výše pokut činila 14 700 Kč. Jeden přestupek byl postoupen do správního řízení. Nejčastěji byli řidiči pokutováni za překročení rychlosti. Jednalo se o celkem deset přestupků, z nichž devět bylo vyřízeno na místě uložením blokové pokuty (celková částka - 11 000 Kč) a jeden byl postoupen do správního řízení. Dále byli řidiči pokutováni za nepřipoutání bezpečnostními pásy, za nevyhovující technický stav vozidla, ale i za to, že nepředložili doklad o povinném ručení.

Další dopravně bezpečnostní akce se uskutečnila v sobotu v podvečerních a večerních hodinách. Při ní policisté zkontrolovali celkem 289 motorových vozidel a zjistili 25 přestupků. Dvaadvacet z nich, za celkem 11 300 Kč, vyřídili na místě uložením blokové pokuty a tři oznámili správnímu orgánu. Nejčastějšími prohřešky, kterých se kontrolovaní řidiči při této akci dopustili, byly špatný technický stav vozidel, nepřipoutání se bezpečnostními pásy a dokonce v jednom případě zjistili policisté trestný čin. Jednalo se o řidiče, který řídil bez řádného řidičského oprávnění. Podobné akce plánují policisté i v příštích dnech.

 

vytisknout  e-mailem