Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní zpravodajství

LOUNY - Statistika dopravní nehodovosti; Výsledky akce... 

Minulý týden vyjížděli policisté lounského okresu celkem ke 20 dopravním nehodám. Osm lidí bylo při nich lehce zraněno, celková škoda byla odhadnuta na 1 281 000 Kč. Z uvedeného počtu se 9 nehod odehrálo o víkendu a jeden člověk utrpěl lehčí újmu na zdraví. Škoda byla vyčíslena na 294 000 Kč. Příčiny: nesprávný způsob jízdy, předjíždění, nepřiměřená rychlost, střet se zvěří, 2x alkohol.

V pátek, v pozdních večerních hodinách, proběhla na silnicích lounského okresu dopravně bezpečnostní akce. Policisté při ní zkontrolovali 212 řidičů. U devíti z nich zjistili nějaký prohřešek a na pokutách vybrali celkem 6 700 Kč. Nejčastěji dopravní policisté pokutovali řidiče za špatný technický stav vozidel. V jednom případě zjistili u řidiče požití alkoholu. Další, podobné, akce proběhnou i v příštích dnech. 

Podnapilého řidiče řešili policisté v pátek večer v Libočanech. Ten se při jízdě nevěnoval řízení a přitom poškodil přední částí svého vozidla zaparkovaný automobil zn. Ford Escort. Z místa nehody poté ujel, ale krátce nato jej policisté nalezli. Ke kolizi se přiznal, rovněž tak k požití alkoholu. Dechovou zkouškou mu policisté naměřili nejprve 2, 96 promile alkoholu, opakovaně pak 2, 49 promile. Policisté dále zjistili, že řidič měl udělen zákaz řízení, který mu před rokem v lednu skončil, ale od té doby si řidičský průkaz nevyzvedl a nepodrobil se přezkoušení. Policisté v této věci zahájili úkony trestního řízení.

vytisknout  e-mailem