Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní zpravodajství

LOUNY - S ohledem na počasí jezdili řidiči opatrně 

Zasněžené vozovky nepřinesly v minulých dnech v lounském regionu zvýšený počet dopravních nehod, řidiči se snažili jezdit opatrně, kdo o víkendu nemusel, raději nevyjížděl. Na silnicích se v rámci možností dařilo mít situaci pod kontrolou, silničáři se zaměřili především na hlavní tahy komunikací, které přes zvýšenou opatrnost zůstávaly sjízdné. 

Policisté minulý týden (od 4. do 10. 1. 2010) vyjížděli celkem k 11 dopravním nehodám, při kterých jeden člověk zemřel, jeden utrpěl těžké zranění (pondělní střet vlaku s autem) a dalších šest lidí utrpělo lehčí újmy na zdraví. Celková škoda byla vyčíslena na 589 tisíc korun. Nejčastější příčiny: nepřiměřená rychlost, střet se zvěří a nesprávný způsob jízdy. V jednom případě byl zjištěn u účastníka dopravní nehody alkohol. Z uvedeného počtu dopravních nehod se jich o víkendu odehrálo 5. Čtyři osoby byly při nich lehce zraněny a škoda odhadnuta na 145 000 Kč.   

Havárie s alkoholem se odehrála v sobotu, 9. ledna, kolem 15. hodiny odpoledne na Podbořansku. Sedmapadesátiletý řidič osobního vozidla zn. Peugeot 207 jel ve směru od obce Malá Černoc do Soběchleb, když nepřizpůsobil na zasněžené a zledovatělé vozovce rychlost. V pravotočivé zatáčce vjel do levého silničního příkopu, kde následně havaroval. Provedenou dechovou zkouškou mu policisté nejprve naměřili 1, 37 promile alkoholu v dechu, při druhé pak 1, 41 promile. Řidiči, který se při nehodě naštěstí nezranil, ani nebyla zraněna žádná další osoba, zadrželi policisté na místě řidičský průkaz a v nemocnici mu byl na jeho žádost proveden odběr krva na zjištění alkoholu. Škoda byla vyčíslena na 30 000 Kč. Nehoda je dále v šetření.

V sobotu (9. 1. 2010) se rovněž odehrála dopravní nehoda na silnici II. třídy č. 246, ve směru od obce Obora na Černčice, poblíž Loun. Kolem 18. 40 hodin zde porazil dosud nezjištěný řidič osobního vozidla dva mladé chodce, kráčející po pravé krajnici a z místa nehody ujel, aniž by zraněným poskytl pomoc. Oba chodce ošetřila na místě osádka rychlé lékařské pomoci a odvezla je do lounské nemocnice na vyšetření. Podle prvotních informací utrpěli oba lehčí zranění. Ještě téhož dne nalezli policisté poškozené osobní vozidlo, které chodce srazilo, poškozené v Lounech a zajistili jej. Po pachateli, který je podezřelý ze spáchání trestného činu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, policisté pátrají. Pokud jej dopadnou, obviní a soud uzná jeho vinu, hrozí mu podle zákona trest odnětí svobody až na pět let.

Louny, 11. ledna 2010

vytisknout  e-mailem