Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dopravním policistům se dařilo

HODONÍNSKO: Vyhledali opilého řidiče i nezodpovědného kamioňáka. 

Dopravní policisté se svojí prací a vyhledáváním nezodpovědných řidičů již dlouhodobě pozitivně zapisují do policejních statistik. Na jejich kontě jsou již stovky případů, kdy vyhledali řidiče pod vlivem drog, alkoholu, řidiče se zákazem řízení anebo další, kteří jiným způsobem porušili na silnici zákon.

Stejně tak si počínali i v v úterý, kdy na bývalém hraničním přechodu v Hodoníně zastavili ke kontrole slovenského řidiče kamionu. Tento řidič pak musel předložit záznamy o své jízdě za několik posledních dnů, jak mu to ukládá zákon. Policisté při kontrole těchto záznamů zjistili, že třicetiletý řidič si s povinným dodržováním doby jízdy a předepsaných přestávek nedělá vůbec těžkou hlavu. Nejen že opakovaně nedodržoval dobu jízdy, nečerpal povinné přestávky, ale také neměl v pořádku všechny dokumenty. Policisté jeho prohřešky sepsali a oznámí je k dalšímu řešení správnímu orgánu. Aby se zahraniční řidič nevyhýbal správnímu řízení, uložili mu policisté kauci ve výši 30tisíc korun.

Další úspěšný zápis si dopravní policisté připsali o den dříve. V Hodoníně v ulici Žižkova zastavili a kontrolovali sedmašedesátiletého řidiče osobního vozidla. Při kontrole tohoto řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky. Při té se ukázalo, že je řidič za volantem opilý a nadýchal 1,1‰ alkoholu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a přiznal, že před jízdou požil alkoholické nápoje. Policisté mu tedy zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Při soudním řízení by mohl být potrestán až ročním trestem odnětí svobody.

A do třetice byli dopraváci opět úspěšní v ulicích Hodonína. V úterý dopoledne kontrolovali v ulici Bří Čapků hlídkou čtyřiapadesátiletého řidiče osobního vozidla. Při kontrole jeho dokladů a následné lustraci v policejní databázi pak vyšlo najevo, že tento řidič má soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2014. I tomuto řidič byla zakázána další jízda a soud jej může potrestat až třemi lety odnětí svobody.


 

nprap. Bc. Petr Zámečník, 6. 3. 2013

vytisknout  e-mailem