Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopustil se hned čtyř trestných činů

JABLONECKO - Smržovští policisté tento týden sdělili 42letému muži podezření ze spáchání čtyř trestných činů. 

Tento týden policisté z Obvodního oddělení ve Smržovce ve zkráceném přípravném řízení sdělili 42letému muži podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví z nedbalosti, poškození cizí věci, výtržnictví a zpronevěra, kterých se dopustil v průběhu loňského roku.

Tehdy nejprve v dubnu mu bylo jednatelem jedné společnosti svěřeno nákladní vozidlo Peugeot Partner v hodnotě 30.000,- Kč, který se podezřelý zavázal opravit. Avšak do současné doby ani po několika výzvách tento vůz nevrátil. Navíc uvedeného jednatele v prosinci na náměstí T. G. Masaryka ve Smržovce fyzicky napadl v okamžiku, kdy stál u zaparkovaného vozidla Škoda Octavia. Dále tento vůz poškodil, přičemž se snažil vylomit jeho zadní dveře. Poté se mu podařilo ukopnout a zcela zničit zpětné zrcátko. Následně ještě vzal z přední sedačky ve voze mobilní telefon v hodnotě 6.000,- Kč a hodil jím o zem. Fyzickým napadením způsobil napadenému muži zranění, se kterým musel vyhledat lékařské ošetření.

Podezřelý tímto jednání jinému úmyslně ublížil na zdraví, přisvojil si cizí věc, která mu byla svěřena, zničil cizí věc a dopustil se výtržnosti na místě veřejnosti přístupném. Za spáchání uvedených trestných činů mu tak nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.


23. 2. 2018
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem