Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopustili se několika krádeží

CHEBSKO – Policisté dvojici zlodějů zadrželi. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 39 a 40 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Starší z dvojice mužů byl navíc obviněn i ze spáchání přečinu porušování domovní svobody.

Starší z dvojice mužů měl buď sám, nebo společně právě s devětatřicetiletým mužem, od listopadu do druhé poloviny prosince letošního roku krást v šesti případech na Chebsku. Naposledy se měli tohoto jednání dopustit v sobotu 18. prosince, kdy byli policejní hlídkou přistiženi přímo při činu.

Čtyřicetiletý muž měl v jednom případě vniknout do areálu bývalé společnosti v Aši a odcizit měděné kabely, které měl poté odevzdat do sběrny druhotných surovin. V Aši měl následně vniknout na pozemek rodinného domu a odcizit jízdní kolo. To měl vzít také z kůlny u jiného rodinného domu ve stejném městě. V první polovině prosince měl čtyřicetiletý muž odcizit na parkovišti v Aši zaparkovaný moped.

V pátek 17. prosince se měla dvojice vydat k řadovým garážím opět v Aši a nakonec odcizit přívěsný vozík, který byl zaparkován u jedné z garáží.

O den později měla jet dvojice po společné domluvě osobním vozidlem značky Volkswagen, i s odcizeným přívěsným vozíkem, k jednomu z kamenolomů na Chebsku. Poté měli poničit pletivo, vniknout na pozemek a odcizit železný odpad. Přitom si ovšem jejich počínání všimla ostraha objektu, která okamžitě přivolala policejní hlídku. Ještě před příjezdem policistů se dvojici zlodějů podařilo z místa ujet.

Policisté z obvodního oddělení Františkovy Lázně ale během několika málo minut osobní vozidlo značky Volkswagen, již bez přívěsného vozíku, vypátrali poblíž lesního porostu. V zavazadlovém prostoru mezi odcizenými věcmi poté objevili pod dekou schovaného devětatřicetiletého muže. Čtyřicetiletého muže policisté po chvíli objevili uschovaného o několik desítek metrů dále v křoví. Oba muže policisté zadrželi. Po příjezdu další policejní hlídky bylo propátráno okolí a objeven i odcizený přívěsný vozík. Lustrací poté policisté navíc zjistili, že registrační značky umístěné na osobním automobilu značky Volkswagen patří jinému vozidlu.

V případě prokázání viny hrozí devětatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na dva roky. Staršímu z dvojice mužů hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na roky tři, neboť se krádeže dopustil opakovaně.

nprap. Jakub Kopřiva
20. 12. 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem