Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Doravní nehodovost v Kraji Vysočina

KRAJ VYSOČINA: Při dopravních nehodách zemřelo letos 19 osob 

V průběhu prvních pěti měsíců letošního roku šetřili policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina v našem kraji celkem 1 379 dopravních nehod. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se počet nehod zvýšil o sedmadvacet procent.

Letošní nehody si vyžádaly již 19 obětí, což je o šest oběti více v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Celkem 55 účastníků se při letošních nehodách těžce zranilo. Tento počet těžce zraněných je o deset nižší než za stejné období loňského roku. Vyjádřeno procenty se jedná o meziroční snížení o 15 procent. Dalších 427 účastníků utrpělo při letošních nehodách lehké zranění. Toto číslo je ve srovnání s počtem lehce zraněných za leden až květen roku 2012 o čtyři procenta nižší. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech a ostatním majetku se vyšplhala na 87 659 000 korun a ve srovnání se stejným obdobím roku 2012 je o třináct procent vyšší.

Ve 48 případech policisté při šetření nehody zjistili, že řidič před jízdou požil alkoholické nápoje nebo byl pod vlivem omamných a psychotropních látek. Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod v Kraji Vysočina můžeme od začátku letošního roku zařadit rychlost jízdy a způsob jízdy. Poté následuje nedání přednosti v jízdě, a také nesprávné předjíždění. 

kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem