Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Došlo ke střetu nákladního a osobního auta - AKTUALIZACE

BŘECLAVSKO: Policisté odklání dopravu, úsek je neprůjezdný. 

Podivín - Těsně před devátou hodinou ranní se dnes stala dopravní nehoda na silnici vedoucí z Břeclavi na Hustopeče. Mezi Podivínem a Rakvicemi se střetlo nákladní vozidlo Iveco s osobákem a na místě nyní přistála letecká záchranná služba. Policisté museli úsek uzavřít a provádí se odklon dopravy přes obec Podivín.

 
AKTUALIZACE: K dopravní nehodě došlo těsně před odbočkou na Podivín. Řidič nákladního vozidla jel směrem od  Břeclavi a začal brzdit ve chvíli, kdy před ním jedoucí vozidlo začalo odbočovat. Nákladní vozidlo Iveco dostalo smyk a zadní částí narazilo do protijedoucího osobního vozidla Škoda Octavia. V osobním voze cestoval pouze řidič, a ten byl letecky transportován se zraněním hlavy do nemocnice. Dechová zkouška u obou řidičů vyloučila alkohol. Policisté předběžně stanovili výši škody přes 100 tisíc korun.
Celou situaci v úseku zkomplikovala ještě jedna nehoda, která se odehrála pouze o několik metrů dál na stejné silnici II/425 ve směru od obce Hustopeče na Břeclav.  Kolem 9.45 hod. se v koloně, která se odkláněla na Podivín, střetla tři osobní vozidla. Devětašedesátiletý řidič osobního vozidla Peugeot dojížděl vozidla před sebou a nestačil zabrzdit. Nárazem posunul dvě vozidla (Ford Focus a Š Felicia) jedoucí stejným směrem. Také u této nehody zasahovali záchranáři a řidiče z osobního vozidla Peugeot odvezla sanitka. Odborná měření na alkohol vykázala u všech účastníků nehody nulový výsledek.  
Místo bylo neprůjezdné do 11.40 hod. a zbývá pouze doplnit, že obě události nadále zůstávají v šetření dopravní policie.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 19. prosince 2014
 
Odkazy do noveho okna

19.12.2014

19.12.2014 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem