Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dostal chuť na salám

LITOMĚŘICE - Krádež v Kauflandu; Zloděj v Beřkovicích; Vloupání do chaty 

 

Pravděpodobně velkou chuť na kvalitní salám dostal mladík z Terezína. Nechtělo se mu však za zboží zaplatit. V litoměřickém Kauflandu si v oddělení uzenin schoval pod bundu jeden Uherák a jeden Křemešník a poté se snažil projít přes pokladny. Při činu ho však přistihla pracovnice bezpečnostní agentury. Lapka se nebránil a ke krádeži se přiznal. Přivolaní policisté však prověřením mladíka zjistili, že byl za stejný trestný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzen. Převezli ho na obvodní oddělení, kde ho vyslechli a po provedení neodkladných úkonů mu sdělili podezření z trestného činu Krádeže. Poté ho ze zadržení propustili. Na salám si měl raději nechat zajít chuť.


Noci využil zloděj v Horních Beřkovicích ke krádeži věcí ze dvou osobních aut v ulici V Sídlišti. U Škody Felicie provrtal nádrž a odcizil 45 litrů benzinu v hodnotě 1 170 Kč. Poškozením automobilu však způsobil mnohem vyšší škodu 5 500 Kč. Z druhého osobního automobilu zn. Škoda Forman vzal autorádio, zesilovač a krycí desku kufru se dvěma zabudovanými reproduktory. Hodnota odcizených věcí byla vyčíslena na 7 300 Kč. Při vloupání do automobilu ještě poškodil dveře a výše škody byla odhadnuta na 1 000 Kč. Pachatel během jedné věci napáchal škodu téměř 15 000 Kč a čelí podezření z trestných činů Krádeže a Poškozování cizí věci. Policie po něm pátrá.

Zloděj využil nepřítomnosti majitelů a vloupal se do jejich rekreačního objektu v Opárně. Za nechal po sobě doslova spoušť. Aby se do chaty dostal, vypáčil dvoje dveře. Vloupal se i do kolny vedle chaty. Majitel postrádá tranzistorové rádio, benzin Natural ve dvou pětilitrových kanistrech, 50 metrů prodlužovacího kabelu, dvoukilovou propanbutanovou bombu s vařičem, potraviny a nářadí. Celková škoda byla vyčíslena na 5 500 Kč. Ve věci se jedná o podezření z trestného činu Krádeže a Porušování domovní svobody.
 

vytisknout  e-mailem