Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dostal smyk a vytlačil ze silnice Felicii

LIBERECKO - Lehkým zraněním skončila dopravní nehoda, která se stala ve středu 12. října 2016 na silnici III. třídy v katastru obce Světlá pod Ještědem. 

Ve středu 13. října 2016 kolem půl jedenácté hodiny dopoledne vyjížděli dopravní policisté k nehodě, která se stala na silnici III. třídy na Českodubsku, v katastru obce Světlá pod Ještědem. Střetla se zde dvě osobní vozidla.

Řidič Škody Fabia jel ve směru od Liberce a v místech ostré pravotočivé zatáčky pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy mokrému povrchu vozovky a s vozidlem dostal smyk. Následkem smyku vjel vlevo do protisměru, kde v tu dobu jelo osobní motorové vozidlo Škoda Felicia a narazil levou přední částí do levého boku Felicie. Náraz odhodil Škodu Felicii vpravo mimo vozovku do silničního příkopu. Škoda Fabia vjela také po střetu s druhým vozidlem vpravo mimo vozovku do zalesněného porostu, kde narazila postupně do stromu, pařezu a následně se vozidlo převrátilo na levý bok, kde zůstalo v konečné poloze. 

2



Při nehodě utrpěl lehké zranění řidič Škody Fabie, se kterým jej převezlo vozidlo Zdravotnické záchranné služby na ošetření do Krajské nemocnice Liberec. Ještě před převozem do nemocnice policisté vyloučili u obou účastníků dopravní nehody alkohol provedenými orientačními dechovými zkouškami přístrojem Dräger. Na poškozených vozidlech vznikla předběžná škoda 82 tisíc korun. Nehodou se i nadále zabývají liberečtí dopravní policisté. 
 

13.10.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová 
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem