Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz k videokameře ve služebním vozidle

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost zněla:

„Tímto v souladu s ust. § 14 zák. č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím (dále jen „InfZ“), žádám o poskytnutí následujících informací.

1)         Videokamera jaké značky a typu byla umístěna ve vozidle hlídky …  dne ... kolem …  hod.;

2)         měla předmětná videokamera nějakou poruchu;

3)         pokud ano, kdy a kým byla zjištěna závada na tomto záznamovém zařízení a kým, komu a kdy byla nahlášena;

4)         v čem předmětná závada spočívala;

5)         kdy, kým a jak byla předmětná závada odstraněna, resp. opravena;

6)         žádám o kopii dokladu o provedení opravy.

Žádám o poskytnutí výše uvedených informací ve lhůtě do 15 dnů (§ 14 odst. 5 písm. d) InfZ) prostřednictvím datové schránky (§ 4 odst. 5 InfZ)."

Jelikož žádost byla formulována příliš obecně a nebylo z ní zřejmé, kterého konkrétního služebního vozidla se dotazy týkaly, byl žadatel vyzván dle ust. § 14 odst. 5 písm. b) InfZ, aby žádost upřesnil.

„Vážení,

tímto Vám k žádosti o upřesnění sděluji, že tuto není třeba jakkoliv upřesňovat o "konkrétní místo, kde se mělo služební vozidlo nacházet, uvést případně typ vozidla nebo registrační značku (pokud je Vám známa) akonkretizovat požadovaný čas, případě uvést jinou podstatnou skutečnost, na základě níž bude možno žádost vyřídit", neboť toto je konkretizováno již úředním záznamem č.j. … ze dne ...

Nicméně nad rámec výše uvedeného dodávám, že se jednalo o služební vozidlo hlídky … volací znak … dne … v čase …  hod. na ul. ..."

Odpověď:

Na základě doplnění žádosti o podstatné informace, konkrétně nového dne a hodiny a upřesnění místa, povinný subjekt žádost posoudil a poskytuje Vám vyžádané informace z podkladů speciální pořádkové jednotky krajského ředitelství:

K bodu č. 1): Jednalo se o přenosnou kameru zn. …, typ ….

K bodu č. 2): Videokamera měla neidentifikovatelnou technickou závadu spočívající v nemožnosti přehrát záznam.

K bodu č. 3): Před zahájením služby dne … nebyla zjištěna žádná závada videokamery. Tato byla zjištěna až dne … policistou z technického družstva speciální pořádkové jednotky na základě žádosti obvodního oddělení … územního odboru … o poskytnutí kamerového záznamu. O tom, že kamerový záznam není kvůli neidentifikovatelné technické závadě k dispozici, bylo dožadující obvodní oddělení tentýž den informováno.

K bodu č. 4 a 5): Závada videokamery nebyla blíže identifikována. K opravě postačilo uvedení videokamery v den zjištění závady do továrního nastavení, což učinil policista z technického družstva speciální pořádkové jednotky krajského ředitelství.

K bodu č. 6): Kopii dokladu nelze poskytnout, jelikož oprava nebyla realizována.

vytisknout  e-mailem