Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dr. Ellen Kirschman školila policejní psychology

Americká psycholožka Ellen Kirschman, PhD., z Kalifornie se ve dnech 23. až 24 května 2013 zúčastnila celorepublikového semináře policejních psychologů. 

Návštěvu Ellen Kirschman v ČR zajišťovalo oddělení vzdělávání, personálního rozvoje a psychologických služeb odboru personálního Ministerstva vnitra, které o týden dříve, ve dnech 13. a 14. května 2013, zorganizovalo vzdělávací kurz pro lektory systému posttraumatické intervenční péče z řad Policie ČR a Ministerstva vnitra. Ten navázal na loňský kurz lektorsky vedený panem dr. Pieperem z Německa. Ellen Kirschman se v rámci tohoto kurzu věnovala  oblasti péče o policisty a předávala své zkušenosti policistům, aby se stali dobrými peery (tedy kolegy, kteří poskytují podporu a pomoc svým kolegům).
 
Ellen Kirschman se celý svůj profesní život věnuje psychologické péči o policisty, hasiče a jejich rodinné příslušníky a je autorkou několika publikací na toto téma. Českým policejním psychologům přednesla příspěvek o specifikách péče o rodinné příslušníky policistů a o terapeutickém programu pro policisty a hasiče po prožitém kritickém incidentu. Bylo velmi zajímavé porovnávat zkušenosti z poskytování psychologické péče o policisty v USA a ČR s tím, že policisté v USA se potýkají často s velmi podobnými problémy jako policisté u nás.
 
Průběžné a systematické vzdělávání lektorů systému posttraumatické intervenční péče je výsledkem dobré spolupráce mezi příslušnými útvary Policejního prezidia ČR a Ministerstva vnitra. Jeho cílem je samozřejmě zkvalitňování psychologické péče o policisty.
 
 
plk. Mgr. Vladimír Voska
vedoucí psycholog
Policejní prezidium ČR
31. května 2013
Odkazy do noveho okna

E.Kirschman_01

E.Kirschman_01 

Detailní náhled

E.Kirschman_02

E.Kirschman_02 

Detailní náhled

E.Kirschman_03

E.Kirschman_03 

Detailní náhled

E.Kirschman_04

E.Kirschman_04 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem