Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dráha není holubník

VSETÍNSKO: Včera se policisté ve Vsetíně zaměřili na železnici. 

Vsetínští policisté včera dopoledne provedli policejní akci zaměřenou na dodržování zákona o drahách a respektování signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení na železniční trati ve Vsetíně.
Několik policejních hlídek se zaměřilo na prostory železniční tratě ve Vsetíně a to na okolí nádraží, železničních přejezdů na Křivačkárně a na ulici Štěpánská a na okolí podchodu mezi místními částmi Trávníky a Rybníky. Sledovali počínání chodců, cyklistů a řidičů motorových vozidel, zda dodržují zákaz vstupu nebo jízdy na železniční přejezd v době, kdy je dávána výstraha dvěma červenými střídavě přerušovanými světly signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení a také na neoprávněný vstup chodců na dráhu. Tento úsek jsme vybrali záměrně, každoročně v těchto místech dochází k několika smrtelným úrazům na železnici a většina případů je zaviněna nedodržením základních pravidel ve vztahu k železnici.
Za hodinu policisté zjistili celkem osm přestupků. Šesti lidem policisté uložili blokovou pokutu za vstup na železniční přejezd v době signalizace dvěma červenými přerušovanými světly a přijíždějícího vlaku na dohled. Dva občany policisté oznámili za neoprávněný vstup na dráhu dle zákona o drahách k projednání na Drážní úřad, kdy jim hrozí až desetitisícová pokuta. Mnozí lidé si neuvědomují rizikovost svého chování, a proto v této akci budou policisté průběžně pokračovat.
 
 
22. ledna 2014, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem