Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drahá neopatrnost

CHOMUTOV - Telefon si nechal, Oblečení i alkohol..... 

Drahá neopatrnost
O tom, že číslo PIN kódu se nevyplatí ukládat poblíž platební karty, se přesvědčila žena z okresního města. Na místní oddělení policie přišla oznámit, že jí kdosi při pochůzkách městem odcizil peněženku. Kromě hotovosti našel zloděj i platební kartu s příslušným PIN kódem. Neváhal a z bankomatu vybral poškozené z účtu hotovost ve výši 13 tisíc korun. Policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Telefon si nechal
Policisté z Klášterce nad Ohří pátrali po totožnosti neznámého pachatele, který odcizil mobilní telefon ze sálu místního kulturního domu. Majitel ho zapomněl odložený na židli, když si na něj opětovně vzpomněl, byl pryč. Následně vyčíslil škodu na 5800 korun. Muži zákona nyní zjistili, že přístroj našel a ponechal si ho teprve 13letý chlapec. Telefon byl zajištěn a následně vrácen majiteli. Vzhledem k věku pachatele bude další vyšetřování trestného činu zatajení věci odloženo.
 
Oblečení i alkohol
Obvinění z krádeže si vyslechla teprve 17letá dívka z Jirkova. Během prosince má na svědomí několik krádeží v obchodech. 4.12 odcizila oblečení z obchodu v centru města za 1200 korun. O tři dny později pak kradla v mosteckém marketu, kde zboží v hodnotě 1000 korun ukryla do kabelky. 13.12. byla zadržena prodavačkou v prodejně v otvickém nákupním centru. Hodnota zboží dosáhla tentokrát téměř 3 tisíce korun. Naposledy se do marketu v Otvicích vrátila minulý týden, kdy odcizila dvě lahve alkoholu za 684 korun. Obvinění si dívka převzala, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Rušili klid v domě
Hlídka jirkovských policistů zasahovala v ulici Osvobození. Noční klid zde rušila dvojice místních obyvatel. 42letý muž a jeho 49letá družka se v bytě chovali  nevhodně, nahlas křičeli a rušili tak ostatní obyvatele ve spánku. Podnapilá žena navíc odmítla prokázat svoji totožnost. Byla proto zadržena a k dalším úkonům převezena na místní oddělení policie.  
 
23. prosince 2013  
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207

vytisknout  e-mailem