Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drahé vánoční jmelí

LITOMĚŘICE – Lapkové využili příležitostí  

Drahé vánoční jmelí
Včera dopoledne si do stánku na Mírovém náměstí v Litoměřicích došel 58letý muž koupit vánoční jmelí. Vybral si pěkný svazek, zaplatil a peněženku uložil do bundy. Poté odešel ke svému automobilu, který měl zaparkovaný o kousek dál. Když přijel do místa svého bydliště, tak zjistil, že mu v bundě chybí peněženka. Chvilka nepozornosti při nakupování u stánku se jmelím ho stála 3 000 Kč.
I druhá příhoda se podobá té první. Tentokrát se však odehrála ve vlaku na trase mezi Žalhosticemi a Litoměřicemi. V úterý ráno přišel 20letý cestující o peněženku, doklady a platební kartu. Během jízdy vlakem mu zloděj vytáhl peněženku ze zadní kapsy u kalhot.

 

Vánoční období zloděje neodradí
I přesto, že se blíží nejkrásnější svátky v roce, zlodějům to nevadí. Srdečnost a pokoru neznají. Počkají si na příležitost a kradou. Během úterního dne zaznamenala policie hned tři vloupání do osobních automobilů, ke kterým došlo v Litoměřicích, Lovosicích a Brozanech nad Ohří. Z aut odcizili všechny věci, které v nich našli. Jednalo se doklady, servisní knížku od vozidla, osvědčení o měření emisí, technický průkaz, ale také o autorádio, házecí šipky a oblečení. I když se ve všech třech případech jednalo o věci v hodnotě maximálně několika tisíců korun, majitelům vozidel tím přichystali nemalé starosti. Pachatelé čelí podezření z přečinu krádež a policie po nich pátrá.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 22. 12. 2010
 

vytisknout  e-mailem