Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drahý nákup

ÚSTÍ NAD LABEM - Drahé věci nechal ve vozidle a přišel o ně.  

Auto není trezor
Toto pořekadlo zcela jistě nezná 44letý muž, jenž zaparkoval vozidlo v podvečerních hodinách na parkovišti u obchodního centra na Klíši. Jinak by totiž ve vozidle nezanechal za sedadlem řidiče „ukrytý“ batoh s notebookem, digitálním fotoaparátem a veškerými osobními doklady, včetně dokladů od vozidla. A aby těch lákadel pro zloděje nebylo málo, tak na zadním sedadle ještě zanechal jako bonus položený DVD přehrávač. Když se asi po 30 minutách vrátil muž z nákupu, nestačil se divit. Rozbité okno u vozidla a všechny výše uvedené věci odcizeny. Nákup ho tak vyšel o 45 tisíc korun dráž. To je totiž hodnota odcizených věcí a rozbitého okna.      
 
Krádež přepravek
Zvláštní případ krádeže řešili policisté ze Severní Terasy. Přes automat na výkup lahví vnikl 21letý mladík do skladu výkupu, odkud odcizil 2 přepravky se 40 kusy prázdných lahví v celkové hodnotě 320 korun. Přitom však byl zadržen ostrahou prodejny. Ve zkráceném přípravném řízení již policisté sdělili mladému muži podezření z přečinu Krádeže. V posledních třech letech byl totiž za krádeže již odsouzen. Nyní mu tak hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. 
 
Kradl a skončil ve vazbě
V jednom dni kradl a druhý den již strávil ve vazební věznici. To je případ 25letého muže, který v jedné z prodejen obchodního centra v centru města odcizil z oddělení dámské konfekce 3 kusy halenek, 3 kusy sukní a 3 kusy saka v celkové hodnotě bezmála 6 tisíc korun. Za přečin krádeže mu tak hrozí až dva roky vězení.

Ústí nad Labem 13.05.2010

vytisknout  e-mailem