Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drahý nákup

CHOMUTOV - Při sepisování smlouvy podváděl, Při návštěvě kradla.... 

Drahý nákup
Návštěvnice chomutovského marketu doplatila na svoji neopatrnost. Kabelku vložila do nákupního košíku, věnovala se vystavenému zboží a toho zloděj využil. Sebral kabelku s peněženkou a osobními doklady. Okradená vyčíslila škodu na 6 tisíc korun. Krádež vyšetřuje policie. 
 
Při sepisování smlouvy podváděl
Při sepisování úvěrové smlouvy uvedl 50letý muž z Kadaně nepravdivé údaje o svém zaměstnání. Z tohoto důvodu není úvěr na poskytnuté zboží od počátku splácen, muž je od té doby nekontaktní. Poškozené firmě vznikla škoda ve výši 13500 korun.  Za úvěrový podvod hrozí muži až dvouletý pobyt ve vězení.
 
Při návštěvě kradla
O tom, koho si pozve příště na návštěvu, bude jistě dlouho přemýšlet muž z obce na Chomutovsku. Návštěvu v bytě využila 24letá žena ke krádeži. Zatímco senior odešel do vedlejší místnosti, sáhla do kapsy odložené bundy a vytáhla peněženku s hotovostí 5500 korun. Kromě peněz přišel muž i o osobní doklady. Na nepoctivou ženu čeká obvinění z krádeže.
 
Ve škole zmizely peníze
Školní rok teprve začal, ale jirkovští policisté již řeší krádež peněz v jedné místní škole. Do kanceláře se zloděj dostal pravděpodobně nezajištěným oknem, ze stolu odcizil volně položenou hotovost, další peníze pak sebral i s peněženkou. Okradená žena vyčíslila škodu na 14 tisíc korun. Po pachateli bylo zahájeno pátrání.
 
Nedbá na výchovu syna
28letá žena z Chomutova je podezřelá z trestného činu ohrožování výchovy dítěte. Jako matka nezletilého syna nedbá na jeho řádnou výchovu tím, že ho neposílá do školy. Na jedné základní škole měl 69 neomluvených hodin, toto jednání již řešila příslušná komise Magistrátu města Chomutova. Matka si však ponaučení nevzala, syna přeložila na jinou školu, ale i tady zameškal již 15 vyučovacích hodin. Ani ty neměl omluvené. Za uvedený trestný čin hrozí ženě dvouletý trest odnětí svobody.
 
Objasněná krádež
V jednom jirkovském domě zmizela před časem průmyslová kamera. Policisté z místního oddělení po pachateli pátrali a zjistili, že uvedenou krádež má na svědomí 25letý místní muž. Jednu kameru muž odcizil, druhou poškodil a s ní i dva síťové adaptéry. Celková škoda se vyšplhala na 25 tisíc korun. Kromě obvinění z krádeže si pachatel převzal i obvinění z trestného činu poškození cizí věci.
 
Chomutov 8.9.2010

vytisknout  e-mailem