Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Drama na Chodově se nekonalo

Na pražský Chodov zamířila zásahová jednotka. 

Krátce po 16.hodině odpolední přijala policie oznámení o tom, že obyvatel jednoho z bytů v ulici Augustinova na Chodově vyhrožoval manželce a zavřel se sám v bytě, přičemž je pravděpodobně ozbrojen dlouhou střelnou zbraní.
 
Na místo neprodleně vyrazily hlídky Pohotovostní motorizované jednotky a Speciální pořádkové jednotky. Policisté celou situaci prověřili a začali s mužem jednat přes zavřené dveře. Nájemník odmítal obydlí opustit a posléze přestal s policií komunikovat.
 
Vzhledem k okolnostem policie bezprostřední okolí bytu zajistila a přivolala na místo policejního vyjednavače. K zákroku byli připraveni i policisté zásahové jednotky. Po několika desítkách minut vyjednávání 47letý cizinec z bytu dobrovolně vyšel a policisty následoval na služebnu k podání vysvětlení. Policie u muže žádnou zbraň nenalezla a on sám vypověděl, že střelnou zbraň vlastní, ale v současné době ji má v zahraničí.
 
Krátce po 18.hodině bylo celé opatření ze strany policie ukončeno. V průběhu následujících hodin budou policisté vyslýchat všechny zúčastněné i svědky a zjišťovat okolnosti celého případu. S největší pravděpodobností se jedná o dlouhodobý spor mezi manžely.
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 2.března 2013

vytisknout  e-mailem