Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Drama s tragickým koncem ve Slatině

BRNO: Pravděpodobně lehkovážnost stála řidiče život 

Oznámení na tísňovou linku 158 odstartovalo rychlý výjezd policistů i záchranářů na čerpací stanici u sjezdu z dálnice D1 ve Slatině. Podle oznamovatelky tam měl kamion přejet řidiče. Na místě smutné události stál skutečně nastartovaný kamion s rozsvícenými světly. Pod levým kolem ležel zaklíněný muž, který na místě podlehl vážným zraněním.
Řidič zaparkoval soupravu před víkendem a obsluze oznámil, že v jízdě bude pokračovat v pondělí ráno. Podle prvotního šetření na místě dopravní nehody si pro soupravu skutečně přišel a nastartoval ji. Chtěl odjet, ale asi zapomněl, že kamion při parkování zajistil klínem. Klín odstranil, ale nezabrzděná souprava muže přejela.
Policisté vyšetřující okolnosti této dopravní nehody by potřebovali mluvit se svědkem, který oznámil událost obsluze čerpací stanice. Žádáme muže, pravděpodobně dobrovolného hasiče s křestním jménem Jaroslav (Jarda), aby se přihlásil na tísňové lince 158 nebo přímo na mobilní telefon 602 480 640. Pokud si někdo z projíždějících řidičů dnes krátce před půl patou ráno všiml pohybu kolem kamionu na čerpací stanici, prosíme rovněž aby se ozval.

 por. Pavel Šváb, 18.04.2011

Zvukový záznam: drama_1804.mp3

vytisknout  e-mailem