Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Drama v Karlíně

Policista v civilu zachránil muže před skokem z okna. 

Půl hodiny po poledni vyjížděli policisté z místního oddělení v Karlíně do ulice Křižíkova, kde měl v bytě ve čtvrtém patře napadat syn vlastní matku. Když přijela hlídka na místo, devětašedesátiletá žena už stála na chodbě a vyčkávala na policisty. Její syn ji totiž vyhodil z bytu, zamknul se uvnitř a ta pak o něj měla strach, aby si neublížil, protože chvíli předtím nesrozumitelně pokřikoval a byl velmi agresivní.
 
Jakmile hlídka vstoupila do bytu, spatřila mladého muže sedícího na parapetu v otevřeném okně, který odmítal jakoukoliv komunikaci, pouze vyžadoval policistu v civilním oděvu a hrozil skokem z okna. V tu chvíli už ovšem k místu mířili hasiči, záchranná služba a policejní vyjednavač.
 
Policisté proto navíc přivolali velitele směny ze svého oddělení, který během pár minut dorazil do bytu v požadovaném civilním oděvu a pokusil se rozrušeným mužem hovořit a uklidnit ho. Policista pak po necelé půl hodině osmatřicetiletého muže odlákal na takovou vzdálenost, aby na znamení mohla zakročit i hlídka a společně pak osobu povalili na zem a předali následně do péče záchranářů. Agresivní muž, který se pokoušel o skok z okna ze čtvrtého patra, skončil v psychiatrické léčebně, kde zůstal v hospitalizaci.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 30. 8. 2013

vytisknout  e-mailem