Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Drama v panelovém domě

JIČÍNSKO - Mladíci skončili ve vazební věznici  

Štiplavý kouř, který v pondělí 27. června loňského roku zahalil v pozdních nočních hodinách chodby jednoho z panelových domů v Jičíně v ulici U Stadionu, vyděsil jeho obyvatele. Dým vyházel  z bytu v šestém patře, kde došlo k výbuchu a  následnému požáru. I přes okamžitý zásah hasičů napáchal oheň škodu za téměř 1,3 milionu korun.
Případem se začali zabývat jičínští kriminalisté, kteří zjistili zajímavé skutečnosti. Například že požár vnikl v kuchyni při vaření. Ne ovšem večeře, jak by se dalo předpokládat, ale „perníku“. Pochopitelně nešlo o chutný moučník, ale o pervitin, na jehož výrobě se zřejmě podíleli dva muži ve věku 27 a 33 let. Ani  jeden z nich se však k výrobě drogy nemá.
 
Z dalšího  vyšetřování vyplynulo, že se oba již řadu let pohybují ve společnosti drogově závislých osob. Staršímu z nich navíc kriminalisté prokázali, že od května do prosince loňského roku v nejméně sedmi případech neoprávněně vyrobil na různých místech v Jičíně a v Hořicích 10,5 gramu pervitinu. K tomu od června do prosince loňského roku prodal nebo rozdal v Hořicích, Jičíně a ve Dvoře Králové nad Labem nejméně sedmi zájemcům ve třiadvaceti případech celkem 11,8 gramu pervitinu, za což inkasoval přes 13 tisíc korun.
 
Oba muži si v těchto dnech vyslechl obvinění, za která mladšímu hrozí až pět let za mřížemi, starší si může ve vězení pobýt dokonce až deset let. Ostatně s vězeňským prostředím se seznamují už nyní, neboť na základě rozhodnutí soudce Okresního soudu v Jičíně skončili ve vazební věznici v Hradci Králové, kde zůstanou až do vynesení rozsudku.
 
nprap. Hana Klečalová
27. února 2012 v 14:18

vytisknout  e-mailem