Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Drama v Uhříněvsi

Několikahodinové neúspěšné vyjednávání skončilo policejním zásahem. 

Krátce po 16.hodině a 30.minutě přijala policie oznámení o psychicky narušeném muži, který měl v jednom z bytů 2.patra domu na Novém náměstí v Praze Uhříněvsi ohrožovat manželku střelnou zbraní. Ženě se naštěstí podařilo utéct a přivolat pomoc, ale útočník se s pistolí v ruce uzavřel v bytě a vyhrožoval celému okolí.
 
Vzhledem k nebezpečnosti situace policie dům i bezprostřední okolí vyklidila a na místo přivolala specialisty ze zásahové jednotky a vyjednavače. Ten s ozbrojeným mužem navázal kontakt a několik hodin s ním neúspěšně vyjednával. Krátce po 20.hodině proto zásahová jednotka vnikla s využitím technických prostředků do bytu a použitím zásahové výbušky násilníka zneškodnila. Ten v rozrušení z výbušky ztratil rovnováhu a upadl na stolek v pokoji, čímž si přivodil lehké poranění hlavy a mdloby. Posléze skončil v péči lékařů.
 
Policisté v bytě zajistili nabitou pistoli ČZ 75, ráže 9mm Luger a rovněž opakovací malorážku s optikou, přičemž podle policejních evidencí byly obě zbraně drženy legálně.
Dalším šetřením bude policie zjišťovat motiv jednání 58letého muže. Podle prvotních indicií měl již nějakou dobu psychické potíže a užíval ve větší míře alkohol. Vzhledem k okolnostem celého případu bude současný psychický stav zadrženého předmětem odborného znaleckého zkoumání.
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 1.března 2013

vytisknout  e-mailem