Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Dražba fotografií

Výtěžek dražby byl věnován Nadaci policistů a hasičů 

Ve čtvrtek 30. listopadu 2023 se v hotelu Ambassador – Zlatá Husa na Václavském náměstí v Praze konal tradiční adventní koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR, který pořádala Nadace policistů a hasičů pro nadační rodiny. Koncertu se zúčastnili zástupci Policie ČR, Ministerstva vnitra a další významní hosté. Přítomní sponzoři věnovali nadaci šeky na pomoc potřebným v nadační péči, které převzal ředitel Vlastimil Kašpar.

dražba 06Oslavovat a pomáhat – motto oslav 65. výročí vzniku Kriminalistického ústavu
V průběhu večera proběhla dražba pěti nejzdařilejších fotografií z fotografické soutěže na téma kriminalistika ve fotografii, kterou pořádal Kriminalistický ústav k oslavám 65. výročí své existence ve spolupráci s Nadací policistů a hasičů. Netradiční umělecké fotografie zachycující oblast daktyloskopie, mechanoskopie, balistiky a fyzikální chemie se ve prospěch nadace vydražily za částku 50 000 korun. „Jsem opravdu moc rád, že se dražba povedla, že jsme společně se všemi policisty, kteří se do soutěže zapojili, mohli tímto způsobem pomoci rodinám našich kolegů a hasičů, kteří zahynuli při výkonu služby nebo kolegům, kteří utrpěli při výkonu služby vážné zranění,“ uvedl ředitel Krirminalistického ústavu Ľuboš Kothaj a dodal, že je to již po třetí, kdy ústav organizoval fotografickou soutěž a dražbu u příležitosti oslav svého významného jubilea.     

Výstava Kriminalistika ve fotografii 3
Prvních pět vítězných (vydražených) fotografií, spolu s dalšími, které doporučila odborná porota, jsou k vidění na výstavě Kriminalistika ve fotografii 3 v Muzeu Policie ČR. Expozice výstavy zahrnuje výběr ze 153 zaslaných fotografií od 26 autorů – policistů a občanských zaměstnanců Policie ČR. Jedná se o snímky zajištěných stop pořízených na skutečných místech trestných činů nebo snímky naaranžované, kdy se autor reálným místem činu pouze inspiroval. Výstava se koná pod záštitou policejního prezidenta a Nadace policistů a hasičů a navštívit ji můžete do konce ledna 2024 (www.muzeumpolicie.cz).

Více informací o fotografické soutěži a výstavě je v tiskové zprávě:
Kriminalistika ve fotografii 3
https://www.policie.cz/clanek/kriminalistika-ve-fotografii-3.aspx

pplk. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústav Policie ČR
1. prosince 2023

Odkazy do noveho okna

dražba 08

dražba 08 

Detailní náhled

dražba 01

dražba 01 

Detailní náhled

dražba 02

dražba 02 

Detailní náhled

dražba 03

dražba 03 

Detailní náhled

dražba 06

dražba 06 

Detailní náhled

dražba 07

dražba 07 

Detailní náhled

dražba 09

dražba 09 

Detailní náhled

dražba 10

dražba 10 

Detailní náhled

dražba 11

dražba 11 

Detailní náhled

dražba 12

dražba 12 

Detailní náhled

dražba 04

dražba 04 

Detailní náhled

dražba 05

dražba 05 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem