Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dřeva měl dost

LITOMĚŘICE – Kácel bez povolení; Nemá peníze ani mobil; Pečivo schoval do batohu 

Krádeží stromů na Třebenicku se zabývali lovosičtí policisté. Stopa je zavedla až k 40letému muži z Třebenic, který zásoboval svá kamna dřevem získaným ze stromů na soukromých pozemcích. Pro otop si jezdil bez povolení. S pilou a sekyrou opakovaně navštěvoval stromový porost a během topné sezony se mu podařilo pokácet a odvézt 52 vzrostlých stromů topolů. Nyní bude čelit podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Podle trestního zákoníku mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 

Nemá peníze ani mobil
Mladá žena z Lovosicka zřejmě sedla na lep podvodníkovi. Prostřednictvím internetu si na inzertním portálu objednala mobilní telefon za 10 tisíc korun. Částku zaslala na účet prodávajícího, ale na telefon čekala marně. Prodávající jí neposlal mobilní telefon ani její peníze a přestal s ní komunikovat. Proto se obrátila na policisty, kteří již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu a po pachateli pátrají.
 

Pečivo schoval do batohu
Litoměřické nákupní centrum navštívil ve čtvrtek v odpoledních hodinách 28letý muž z Terezínska s nekalými úmysly. Za vybrané zboží nechtěl platit. Šátečky s povidly a další pečivo uschoval do batohu a prošel bez placení pokladnou. U východu z prodejny byl zadržen pracovníkem prodejny a předán do rukou policistů. Ti zjistili, že nekradl poprvé. Za obdobné jednání byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen. Policisté na základě zjištěných informací muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Pro krádež pečiva za 70 korun ho může postihnout až tříleté vězení.
 

Pro lahve přes plot
Dva muži ze Štětska ve věku 20 a 26let vnikli v noci na čtvrtek po překonání dvoumetrové zdi na zahradu u domu v obci Polepy. Na soukromém pozemku odcizili plastové přepravky a 100 kusů prázdných skleněných lahví od různých nápojů. Ještě téhož dne se ocitli v rukou policistů. K činu se doznali a za své jednání nyní budou čelit podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 

15. 3. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem