Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dřevem si nezatopí

TEPLICKO - Muž pokácel vzrostlý dub; Ukradl bonbóny i mobil... 

Dřevem si nezatopí

     Na problémy si zadělal 43letý muž, který před několika dny v lese u Bíliny pokácel vzrostlý dub. Strom s průměrem kmene kolem půl metru na místě nařezal a nakládal do dodávky, dřevem se ale neohřeje, protože ho na místě chytili policisté. Vlastníkovi lesa způsobil škodu osm tisíc korun, kromě přečinu krádeže se bude zodpovídat i z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Do lesa totiž přijel autem, i když má soudem uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel až do konce roku 2020. Pokud bude uznán vinným, mohl by ho soudce poslat až na dva roky do vězení.

Ukradl bonbóny i mobil

     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 21letému muži, který minulý týden ukradl v bílinském supermarketu tři balení čokoládových bonbónů. Za pokladnami ho ale chytil pracovník ostrahy, který lapku předal policistům. Ti zjistili, že kromě odcizení sladkostí ukradl i mobilní telefon. Vzal ho taxikářce, která mladíka vezla domů, ve chvíli, kdy měl zaplatit, vzal její odložený mobil a z auta utekl. Muž, který už byl v minulosti třikrát odsouzen, by si mohl v případě odsouzení odpykat až tři roky v nápravném zařízení.

Vykradená chatka

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který v obci Hrob vykradl zahradní chatku. Prostřihl plot u pozemku v zahrádkářské kolonii a vloupal se do chatky, ze které si odnesl televizor, satelit, elektrickou pilu, vrtačku a další věci v celkové hodnotě přes třináct tisíc korun. Pokud se podaří pachatele vypátrat, hrozí mu za přečiny krádeže a porušování domovní svobody až tříleté vězení.

29. 10. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem