Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dřevo vytěžil neoprávněně

PELHŘIMOVSKO: Hrozí mu až pětiletý trest  

Policejní komisař z oddělení hospodářské kriminality zahájil trestní stíhání osmašedesátiletého muže z Pelhřimovska, který počátkem srpna letošního roku provedl neoprávněně úmyslnou těžbu více než 68 m3 dřeva.
 
V prvním případě prostřednictvím najaté těžařské party provedl neoprávněně bez vědomí majitelky a bez jakéhokoliv povolení úmyslnou těžbu v lese v k.ú. obce Bělá u Horní Cerekve. Z lesního porostu nechal vytěžit celkem 33 m3 lesní hmoty.
V druhém případě postupoval obdobně. Z lesa v k.ú. obce Nová Ves u Třeště část neoprávněné těžby provedl sám a část stromů nechal neoprávněně vytěžit těžební partou. Celkem bylo vytěženo 35 m3 lesní hmoty.
Ve třetím případě se pokusil provést opět bez vědomí majitele a bez povolení neoprávněnou úmyslnou těžbu znovu v lese k.ú. obce Bělá u Horní Cerekve. V lese označil záseky stromy určené k těžbě a prostřednictvím najatého těžaře, chtěl vytěžit celkem téměř 28 m3 smrku. Najatý těžař však stromy neporazil, neboť zjistil, že těžba není povolena.

Svým jednáním pachatel způsobil škodu ve výši 153 tisíc korun a při výslechu se k neoprávněné těžbě přiznal.
 
Muž si vyslechl obvinění z přečinu krádež spáchaného dílem ve stadiu dokonaném a dílem ve stádiu pokusu. V případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest.


por. Bc. Hana Kotková, komisař
19. října 2012
 
 

vytisknout  e-mailem