Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Drogová scéna dostala další zásah

HODONÍNSKO: Zadrželi jsme celkem čtyři osoby, dvě z nich jsou ve vazbě. 

Kriminalisté z TOXI týmu zrealizovali další dvě protidrogové akce, a zadrželi při nich čtyři osoby, které viní z drogových deliktů.

Akce NYMFA: Kriminalisté zadrželi čtyřiatřicetiletou ženu (matku malého dítěte), kterou následně na základě operativního šetření a zajištěných důkazů obvinili ze zvlášť závažného zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Toho se měla dlouhé měsíce dopouštět tím, že v  bytě, který obývala se svým dítětem, přechovávala drogy, sama je užívala a dále také distribuovala dalším narkomanům. A to i přesto, že za stejnou trestnou činnost již byla odsouzena. Soud ji odsoudil k podmíněnému trestu odnětí svobody ve výměře 1 rok s podmíněným odkladem na zkušební dobu v trvání dvou let, kdy jí podmínka měla končit až v roce 2020. Obviněná žena, které z důvodu opakování trestné činnosti hrozí až deset let odnětí svobody, skončila ve vazební věznici a její dítě u rodinných příslušníků.

Akce FOSFOR: Kriminalisté zadrželi dva muže ve věku 37 a 40 let a ženu ve věku 28 let, který obvinili z trestného činu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Tohoto se měli společně nebo jednotlivě dopustit tím, že v posledních několika měsících vyráběli ve sklepě rodinného domu čtyřicetiletého muže, který výrobu umožnil, pervitin.  Výrobcem byl sedmatřicetiletý muž a jeho společníci mu poskytovali zázemí a obstarávali prekurzory k výrobě. Nákup léků prováděli v lékárnách na Slovensku a následně provezli přes hraniční přechod do místa samotné výroby. Tam je předali výrobci, který je poté odměnil vyrobeným pervitinem a také distribuoval dalším osobám. Přitom výrobce se drogového deliktu dopustil i přesto, že byl soudem za výrobu drog již v posledních třech letech odsouzen k nepodmíněnému trestu v trvání 36 měsíců. Byl pak propuštěn na svobodu se zkušební dobou do roku 2022. Zadržení osob a domovní prohlídku provedla zásahová jednotka spolu s kriminalisty, kteří v domě nalezli prostředky sloužící k výrobě drogy a další stopy jejich trestné činnosti. Sedmatřicetiletý výrobce skončil ve vazbě a hrozí mu až deset let odnětí svobody. Jeho dva společníci, kterým hrozí poloviční tresty, jsou stíháni na svobodě.

por. Bc. Petr Zámečník, 25. 7. 2019

vytisknout  e-mailem