Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Drogová scéna má opět trhlinu

TRUTNOVSKO - Úspěšná práce trutnovských kriminalistů jistě nepotěšila odběratele drog.  

Dva výrobci a distributoři pervitinu z Trutnovska skončili v pondělí 9. 6. v policejní cele. V ranních hodinách trutnovští kriminalisté zadrželi 40letého muže a v odpoledních hodinách 28letou ženu. Obě osoby nezávisle na sobě vyráběli a distribuovali pervitin. Policisté je ještě téhož dne obvinili ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
 
Obviněný muž neskončil v policejní cele poprvé. Za stejnou trestnou činnost byl již nepodmíněně odsouzen v roce 2011, ale v dubnu 2013 byl podmínečně propuštěn. Je zřejmé, že se ze svého trestu nepoučil. Nyní mu za výrobu a prodej pervitinu hrozí trest odnětí svobody od 2 do 10 let.
Léky na výrobu pervitinu si obstarával v lékárnách v Česku a Polsku a drogu vyráběl venku v přírodě na různých místech na Trutnovsku. Tu pak prodával uživatelům převážně z Trutnova nebo ji přenechával za drobné protislužby, jako např. za odvoz do Polska pro léky, protože má zákaz řízení motorových vozidel. Muž je sám uživatelem pervitinu a také marihuany.
Při domovní prohlídce v pronajatém bytě, kde obviněný v současné době žil, policisté nalezli varnu, chemikálie potřebné k výrobě pervitinu a věci sloužící k užívání drogy. 
 
Obviněná žena si rovněž obstarávala léky na výrobu pervitinu v Polsku a drogu vyráběla přibližně od jara loňského roku na různých místech. Poté je prodávala uživatelům z Trutnovska. Někteří odběratelé byli zákazníky i výše obviněného muže.
Žena se ke svému jednání doznala a uvedla, že vše konala proto, aby měla peníze pro svého přítele, který je momentálně ve věznici. Je momentálně bez zaměstnání a jediný příjem měla právě z výroby drogy.
Osmadvacetileté ženě hrozí za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy v případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let.
Oba obvinění jsou v policejní cele a čekají na verdikt soudu o jejich případném vazebním stíhání.
Libuše Holá
11. 6. 2014, 13:20
 
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem