Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Drogová scéna na Berounsku utrpěla další trhlinu

BEROUNSKO – Toxi tým zadržel postupně pět osob. 

Díky dlouholetému působení berounských kriminalistů z toxi týmu, kteří se snaží co nejvíce oslabit drogovou scénu na našem okrese, se i nadále daří výrazně potlačit páchání této trestné činnosti. Na svém kontě obviněných osob v souvislosti s drogovou problematikou mají nově pět zadržených a obviněných lidí.

 

V průběhu pěti měsíců se jim podařilo zmapovat trestnou činnost několika osob, které na území okresů Beroun, Praha západ, Rakovník a hlavního města Prahy, distribuovali drogu pervitin. V průběhu prověřování vyšlo najevo, že tyto osoby drogu pervitin nevyrábějí, pouze ji prodávají za účelem dosažení finančního zisku a pokrytí vlastní spotřeby drogy, neboť jsou zároveň i uživatelé.

 

Při realizacích, které probíhaly od poloviny měsíce srpna do první poloviny září, postupně zadrželi a obvinili celkem pět osob ve věku 37, 30, 34, 24, 38, ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Čtyři obvinění jsou stíháni vazebně a v případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až deseti let. Poslední z obviněných je žena, která je stíhána na svobodě a v případě odsouzení ji hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

V rámci provedených domovních prohlídek byla nalezena a zajištěna droga pervitin, digitální váhy a další věci, které s distribucí drogy přímo souvisí. Zabavená droga bude odeslána k provedení odborného vyjádření z oboru kriminalistika, odvětví chemie.

 

Všichni obvinění mají poměrně pestrou trestní minulost v podobě majetkové, násilné, drogové a jiné trestné činnosti.

 

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
21. září 2016

vytisknout  e-mailem