Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Drogová scéna v metropoli oslabena

Pražská policie v těchto dnech ukončila protidrogovou operaci s názvem SKRČEK. 

Na dlouhodobě rozpracované akci se kromě kriminalistů podíleli i policisté ze zásahové jednotky, speciální pořádkové jednotky a cizinecké policie v rámci Krajského ředitelství policie hl.m.Prahy a pracovníci dalších útvarů např. Národní protidrogové centrály, Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje a technici vojenské policie z velitelství Tábor. 
 
Detektivové zabývající se potíráním trestné činnosti na úseku drog v průběhu akce realizovali celkem šest pachatelů ve věku od 30 do 45 let (z toho 2 ženy a 4 muže) pro podezření z výroby a distribuce narkotik.
 
Zmiňovaná skupina se podle kriminalistů dlouhodobě zabývala výrobou pervitinu v prostorách a nemovitostech na Mladoboleslavsku a Českobudějovicku. Skupina velmi kvalitním pervitinem zásobovala klientelu nejen v Praze ale i ve Středočeském a Jihočeském kraji.
 
Vzhledem k informacím, že podezřelí mohou být ozbrojeni, samotné zadržení šestice pachatelů provedli policisté z pražské zásahové jednotky. Kriminalisté zajistili dvě velkokapacitní laboratoře s kompletním vybavením, cca 300 gramů hotového pervitinu určeného k okamžité distribuci, cca 300 gramů marihuany a bezmála 500 gramů pervitinu v poslední fázi výrobního procesu.
 
Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání zadržených cizinců pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obvinění jsou stíháni vazebně, přičemž v případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody ve výši od 2 do 10 let.
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 5.3.2012 
 

vytisknout  e-mailem