Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Drogová scéna

Český Těšín - kriminalisté realizovali akce zaměřené na tzv. lehké drogy 


První případ:

Několikaměsíční náročná, precizní a systematická práce toxi týmu kriminální služby pracoviště Český Těšín přinesla očekávaný výsledek. Kriminalisté v minulých dnech realizovali případ pěstování marihuany v Českém Těšíně.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání proti 36letému muži z Českého Těšína pro zvlášť závažný zločin „Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy“.

Odůvodnění sdělení obvinění obsahuje, že muž nejméně od jarních měsíců roku 2009 do letních měsíců roku 2010 v nebytových prostorách obce Třanovice společně s cizím státním příslušníkem (25 let) společně pěstovali rostliny konopí setého. V uvedeném období se starali o nejméně 440 kusů rostlin, sklízeli je ve třech sklizních, po nich vrcholíky rostlin usušili do stavu toxikomanicky využitelné rostlinné hmoty. Pěstováním a následným zpracováním neoprávněně vyrobili nejméně 10 kilo v hodnotě 2 milionů korun za účelem výlučně pro polský trh. Technologie pocházela z Polska, na našem území se pěstovalo a výsledné produkty byly určeny pro polský trh. S ohledem na rozsáhlost a hodnotu marihuany na případu společně s našimi kriminalisty spolupracují policisté Služby kriminální policie a vyšetřování Ostrava.

 

Druhý případ:

Další trestní stíhání komisař zahájil proti 40letému, viní ho ze spáchání činu „Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu“. Za vinu je muži kladeno, že v jedné restauraci v Českém Těšíně přechovával pro svou potřebu 23 kusů malých igelitových sáčků, tzv. dealeráků, 4 kusy igelitových sáčků a balenou cigaretu. Zajištěné věci obsahovaly cca 320 gramů, tedy množství větší než malé, hodnota zajištěných věcí je 70 000 Kč.


 Třetí případ:

Policisté Obvodního oddělení Policie ČR Český Těšín zahájili prověřování přečinu nedovoleného pěstování rostlin obsahující omamnou nebo psychotropní látku.

V bývalé firemní budově, která sídlila na Jablunkovské ulici v Českém Těšína někdo vypěstoval 79 kusů rostlin konopí, výšky do 20 cm. Pravděpodobný zisk z prodeje tohoto množství by byl 50 000 Kč.


 


 

vytisknout  e-mailem