Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Drogový dealer opět obviněn

České Budějovice – Další úspěch českobudějovického TOXI TÝMU. 

Českobudějovičtí kriminalisté – specialisté na protidrogovou problematiku v těchto dnech zahájili trestní stíhání 31muže, a to pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Vidina snadného zisku přiváděla mladého muže z Českokrumlovska v období od května 2009 do současné doby k obchodování s pervitinem. Drogu prodával dalším osobám na různých místech krajského města, a to v nejméně 130ti zjištěných případech. Pervitin, který navíc pro svojí vlastní potřebu neoprávněně přechovával, se mu ale stal osudným.

Dealera pervitinu se českobudějovickým kriminalistům podařilo zadržet. Podezřelý muž se zřejmě nepoučil – za obdobnou trestnou činnost byl již v minulosti pravomocně odsouzen a potrestán. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody v délce trvání od dvou do deseti let.

Na příkladu tohoto muže se jasně ukazuje, jak náročná a složitá je práce kriminalistů orientujících se na problematiku drog. Přestože je tato problematika značně složitá, provádí českobudějovičtí kriminalisté celou řadu bezpečnostních akcí zaměřených na potírání trestné činnosti v oblasti drog. Jejich plně profesionální práce se nyní opět potvrdila.

nprap. Regina Tupá,piscb@mvcr.cz
20.listopadu 2011
 

vytisknout  e-mailem