Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Drogový dealer

PLZEŇ - Plzeňští policisté dopadli mladého obchodníka s omamnými a psychotropními látkami a jedy.  

     Policisté Toxi týmu Městského ředitelství policie Plzeň opět bodovali na poli drogové kriminality. Dlouhodobá a doslova mravenčí práce přinesla kýžené ovoce začátkem tohoto týdne. Kriminalistům se totiž podařilo nashromáždit dostatek důkazů, které hovořily v neprospěch muže, který byl podezřelý z distribuce pervitinu a marihuany, u nás zakázaných omamných a psychotropních látek. Na základě toho bylo  proti němu zahájeno trestní stíhání ze spáchání  přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. 

     Přestože policisté Toxi týmu na případu pracovali dlouho předtím, klec doslova spadla v úterý dne 28. června tohoto roku. Kolem tři čtvrtě na osm večer zadrželi na ulici Na Chmelnicích v Plzni teprve 22letého muže, u kterého nalezli téměř šedesát dávek pervitinu, jeden a půl gramu marihuany, plastové sáčky tzv. přepravky na pervitin a digitální váhu.

     Policistům se kromě již popsaného jednání muži podařilo prokázat, že v době od června roku 2015 do dne, kdy byl zadržen, prodával pervitin v různém množství šesti pravidelným odběratelům. Nejmladším zákazníkem byl 23letý muž, nejstarším klientem byl rovněž muž, tentokrát 38letý. Celkem za uvedené období prodal pervitin a marihuanu za více než 160 tisíc korun.

    V jednom případě dokonce jednu dávku, tzv. lajnu, poskytl svému pravidelnému odběrateli zcela zdarma jako protislužbu za odvoz.

    Vzhledem k rozsahu obvinění, byl na muže  podán podnět k návrhu na vzetí do vazby. Ten nebyl soudem akceptován.

    Obviněnému nyní za uvedené protiprávní jednání hrozí až pět let za mřížemi.

por. Ing. Hana Štefflová
1. července 2016

vytisknout  e-mailem