Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Drogu pěstoval v tajné místnosti panelového bytu

Pro sebe a své známé pěstoval ve velkém konopí ve svém třípokojovém bytě. Zbudoval si dokonce tajnou místnost, do které vcházel přes zrcadlo.  

        Poslední úrodu však za něj už sklidili policisté, 25letému muži hrozí až 5 let vězení. Nejprve si mladík z Frýdku-Místku opatřil v říjnu minulého roku semena konopí. Když se mu podařilo rostliny vysadit, začal s pěstováním ve velkém. Doma v tajné místnosti vypěstoval v kontejnerech s hlínou desítky rostlin, které nasvětloval sodíkovou lampou. Byt v nejvyšším patře panelového domu byl zdánlivě dvoupokojový. Vchod do poslední místnosti na konci chodby uměle zakryl. Do této tajné místnosti pak vcházel přes zrcadlo. Vestavěnou skříň oblepil alobalem, do kontejnerů vysadil roztříděné rostlinky konopí a nasvětloval je sodíkovými lampami. Ve skříni instaloval i větrák a vzduch vháněl do domovní ventilace. Z rostlin pak vyrobil sušinu, kterou přidával k tabáku. Drogu marihuanu užíval sám a distribuoval ji i mezi své přátele. Poslední várku mu však již zabavila policie 20. května při domovní prohlídce.
Muž byl obviněn z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Za to mu hrozí až 5 let vězení.

Ivan Žurovec

vytisknout  e-mailem