Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drogu poslala vězni

MOST - Toho přitom vůbec neznala; Muži ukradli deky, díky svědkům skončili na policii. 

Ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy je stíhána 31letá žena z Mostu. Ta měla poštou zaslat poštovní zásilku, ve které byla ukryta dávka metamfetaminu, kterou adresovala jednomu odsouzenému muži do věznice. Uvedeného jednání se žena dopustila i přesto, že byla již pro distribuci drog odsouzena a je v podmínce. Psychotropní látku poslala vězni, kterého vůbec neznala, ale údajně z médií věděla, že byl odsouzen za drogovou kriminalitu. Obviněná je stíhána na svobodě a soud ji za toto jednání může uložit trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

Mobil ho nestál ani korunu
Mobilní telefon v hodnotě 3.499 korun měl odcizit v jednom litvínovském supermarketu 35letý muž z Litvínova. Dle policistů obvodního oddělení v Litvínově, kteří neznámého muže po krádeži ztotožnili dle místní a osobní znalosti, měl Litvínovan tento měsíc z prodejního pultu vzít telefon a poté u pokladen platil jen za drobnosti. Policisté mu následně předali záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Kde mobil skončil, podezřelý policii neuvedl. Už v minulosti kradl a byl odsouzen.

Dvojice odcizila deky, s lupem daleko nedošla
Na policii skončila po krádeži dvojice mužů ve věku 32 a 21 let, oba z Mostu. Ti měli minulý týden v mosteckém obchodním domě odcizit dvě deky poté, co je vyndali na chodbě domu ze zadní zástěny prodejny. Poté z obchodu odešli, obtěžkáni každý jedním balíkem s dekou. Jejich počínání však neuniklo pozornosti náhodných svědků, kteří dvojici oslovili. Jeden z dvojice lup před objektem odhodil, druhý si ho ponechal a oba z místa začali utíkat každý jiným směrem. Nakonec byli zadrženi ve spolupráci občanů a strážníků. Policie staršímu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže, protože byl již za majetkový delikt odsouzen a letos na jaře přišel z výkonu. Jednání druhého  muže je šetřeno jako přestupek proti majetku.

Dvě nehody, tři zranění
Zraněním tří osob skončily včerejší dvě dopravní nehody. Jedna se stala v Mostě, kde řidič osobního vozidla při projíždění pravotočivé zatáčky vjel vpravo mimo komunikaci a narazil do oplocení domu. Motorista utrpěl lehké zranění a byl převezen do nemocnice. K druhé nehodě došlo včera odpoledne v obci Horní Jiřetín. Tam se střetl osobní vůz s motocyklem. Motocyklista a jeho spolujezdkyně utrpěli při nehodě zranění a skončili v nemocnici.

nprap. Ludmila Světláková
23. července 2019

vytisknout  e-mailem