Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drogu prodával i přechovával

LITOMĚŘICE – Hrozí mu až pětiletý trest; Vykácel 60 jabloní… 

Pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu hrozí 41letému muži z Lovosicka až pětileté vězení. V přesně nezjištěné době nejpozději od letních měsíců 2013 prodával v Lovosicích minimálně ve dvou případech drogu zvanou pervitin. V polovině ledna 2014 byl zadržen a při provádění osobní prohlídky bylo u něj zajištěno větší množství pervitinu, který přechovával pro svou potřebu. Dnešního dne byl obviněn pro výše uvedené trestné činy, jeho trestní stíhání probíhá na svobodě.

Vykácel 60 jabloní

Neradostná podívaná čekala na majitele ovocného sadu v obci Vrbice. Po příchodu ke svému pozemku zjistil, že mu neznámý pachatel vykácel a odcizil stromy jabloní. Jednalo se o 60 vzrostlých stromů asi 5 metrové výšky, jejichž hodnota je odhadována na více než 120 tisíc korun. K neoprávněné těžbě došlo pravděpodobně v druhé polovině měsíce února 2014. V případě dopadení hrozí neznámému pachateli za trestný čin krádeže až pětileté vězení. Kriminalisté žádají všechny svědky, kteří by mohli k případu poskytnout jakékoliv informace, aby se obrátili na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158. Za poskytnutou pomoc děkujeme.

Vykácel 60 jabloní.mp3

Otvorem pro psa vlezl do domu
 

V sobotu přijali litoměřičtí policisté oznámení o kuriózním vloupání do domu. V průběhu uplynulého týdne se vloupal neznámý pachatel do rodinného domu v Litoměřicích otvorem ve dveřích, který je určen pro psa. Otvor ve velikosti 30 x 45cm neznámý lapka prolezl a z domu odcizil vrtací kladivo, elektrický kabel a vrtačku. Majitel objektu vyčíslil škodu na více než 17 tisíc korun. Policisté po neznámém pachateli pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody.
 

Připomínáme některá doporučení, která mohou vniknutí do domu minimalizovat.

  • Před opuštěním bytu řádně uzavřete všechna okna včetně větraček a uzamkněte vchodové dveře, i když jsou zvenku na tzv. kouli.
  • Pootevřená okna jsou vstupní bránou pro zloděje, pro kterého není žádným problémem se dostat do bytu i ve vyšším patře domu právě přes otevřenou větračku.
  • Při odchodu z domu zajistěte také dvířka či další průlezy určená pro domácí zvířata.

Litoměřice, 4. 3. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem