Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drogu prý našel v batohu u popelnice

MOST - Užil ji, řídil a narazil na policii;, Během noci vykradl tři auta; Lup hodili do popelnice 

 Pod vlivem návykové látky řídil motorové vozidlo 37letý muž z obce na Mostecku. Toho policisté hlídkové služby kontrolovali v ulici Fr. Halase. Muž totiž poté, co spatřil policisty, se začal chovat podezřele. Muži v uniformách u něho provedli orientační zkoušku na drogy, která byla pozitivní na látku metamfetamin. Zkontrolovali i batoh, který měl muž u sebe. Obsahoval látky, u kterých bylo podezření, že slouží k výrobě drogy. Tyto věci policisté na místě zajistili a předali svým kolegům z toxi týmu k dalšímu opatření. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Na místě přiznal užití drogy. Prý ji našel právě v batohu s ostatními věcmi. Batoh ležel u popelnic a muž nalezenou drogu následně užil. Policisté obvodního oddělení mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Znaleckým posudkem z odvětví toxikologie byla v těle podezřelého zjištěna přítomnost návykové látky metamfetamin. Okolnosti nálezu drogy prověřovali kriminalisté. Muž byl na základě výsledků šetření tento týden obviněn navíc i z přečinu výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Bude-li odsouzen, může očekávat až pětiletý trest odnětí svobody.


 

Během noci vykradl tři auta

Mezibořští policisté pátrali o víkendu po neznámém pachateli, který se v obci Meziboří v noci z pátku na sobotu v ulici Hornická vloupal do tří osobních motorových vozidel. Lapka do aut vnikal bez násilí a z vozidla značky Renault a dvou škodovek odcizil autorádio, rybářské náčiní a drobné věci. Pachatel krádežemi způsobil poškozeným majitelům hmotné škody ve výši 13 tisíc korun. Policisté obvodního oddělení v sobotu dopoledne provedli ohledání místa a zjistili další tři vozidla, která byla otevřená, ale nic z nich nebylo odcizeno a dva z majitelů aut si nebyli jisti, zda vozy řádně uzamkli.

Policisté obvodního oddělení v Meziboří již včera odhalili pachatele, který má mít na svědomí vloupání do výše uvedených tří automobilů. Odcizené věci policie nezajistila. Policejní inspektor sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním 34letému muži z Litvínova. Podezřelý muž byl již v minulosti za krádež trestán.


 

Policie lup v kontejneru objevila

Záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním si od litvínovské policie odnesl 21letý muž z obce na Litvínovsku. Ten se spolu s o pár let mladším spolupachatelem koncem září potuloval v pozdně nočních hodinách u jedné litvínovské pumpy. Napadlo je, že něco odcizí a poté lup zpeněží. Počkali, až obsluha pumpy nebude v dohledu a poté u pultu vytrhli kovovou mříž a odcizili celkem čtrnáct kusů směsi do odstřikovačů v celkové hodnotě 660 korun. Lup uložili do batohu, a když si všimli policejního vozidla, batoh hodili do kontejneru na papíry. Policii však nijak neoklamali. Zadržela je a zakrátko našla i odhozený batoh a v něm odcizený lup. Mladší z dvojice si převzal sdělení z provinění krádeže.


 

Vzal auto bez souhlasu majitele a u čerpací stanice tankoval bez placení

Policejní inspektor mostecké policie sdělil podezření z přečinu krádeže 31letému muži z Mostu. Ten měl vzít bez souhlasu majitele osobní vůz příbuzného a s tím poté, co zjistil, že je prázdná nádrž, odjel k benzinové čerpací stanici. Tam si natankoval benzin a z místa ujel, aniž by za pohonné hmoty zaplatil. Rodina muže nedala souhlas ke stíhání za neoprávněné užívání cizí věci. Za krádež benzinu se však muž bude zodpovídat v rámci trestního řízení s ohledem na kriminální minulost, když byl již za obdobný delikt potrestán.


 

Z cizí zahrady odnesl horské kolo a nářadí

Podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody si od litvínovských policistů odnesl 52letý muž z obce na Litvínovsku. Muž měl dle policistů koncem srpna v zahradní kolonii u hřbitova rozstřihnout pletivo a dírou v něm poté vnikl na cizí zahradu. Tam se násilím vloupal do zahradního domku, ze kterého odcizil horské jízdní kolo a nářadí, vše v celkové hodnotě 1 300 korun. Lapka kradl i přesto, že byl již za obdobné jednání pravomocně odsouzen. Odcizené věci již policie nezajistila. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Hlídky odhalily 32 přestupků v dopravě

Včera v mosteckém okrese proběhla krajská dopravní akce, která byla zaměřena zejména na kontrolu technického stavu vozidel. Hlídky policie na devíti stanovištích zastavily 92 vozů, z toho 24 nákladních aut, a zjistily 32 dopravních přestupků. U 18 motorových vozidel policisté odhalili špatný technický stav. Muži v uniformách za dopravní přestupky uložili řidičům pokuty ve výši 10 400 korun a dvě kauce ve výši 10 000 korun. Šest přestupků bude předáno do správního řízení. U jednoho řidiče hlídka odhalila požití návykové látky.


 

Lapka využil podnapilosti muže a okradl ho

Okraden byl jeden mladý muž z Mostu. O víkendu seděl v mostecké restauraci a popíjel. Bohužel kombinace piv a slivovic způsobila to, že muž si nehlídal ostražitě svoji peněženku. Za útratu zaplatil, ale cestou domů zjistil, že v kapse bundy nemá svou peněženku. S peněženkou mu zmizelo i pár tisíc korun a osobní doklady. Krádež peněženky muž ohlásil na druhý den mostecké policii.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 24. října 2012


 

vytisknout  e-mailem