Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drogu vyráběl v kuchyni

MOST - Domácí laboratoř policisté odnesli; Lapka chtěl teplé zimní kallhoty a další info 

 Tři osoby stíhá mostecká policie za přechovávání či výrobu drogy. Muž ve věku 24 let z Chomutova čelí obvinění z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Již loni měl obviněný osobám z řad toxikomanů obstarat a poskytnout v několika případech drogu pervitin. Tu údajně dával zadarmo. Peníze nechtěl ani od mladistvé osoby, které metamfetamin obstaral a poskytl. Policie obviněného stíhá na svobodě. V případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
Mostečana ve věku 35 let obvinil policejní komisař mostecké policie ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Ten v bytě své přítelkyně v jedné obci na Litvínovsku začátkem roku vařil pervitin. V kuchyni bytu policisté minulý měsíc našli domácí varnu. Při prohlídce kriminalisté zajistili různé nádoby, lékovky, zkumavky a chemikálie, které odeslali k provedení odborné expertizy. Muž drogu vyráběl pro sebe a část poskytl dalším osobám. Pachateli hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Byl totiž v loňském roce za stejný delikt odsouzen. Policie ho stíhá na svobodě.
Z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinila mostecká policie i 24letou ženu z Mostu. Ta v jedné obci na Mostecku v měsíci lednu přechovávala u sebe přes sedm gramů čistého pervitinu. Drogu u ní policie našla při osobní prohlídce. Měla ji v plastových sáčcích. Obviněné hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.  
 
Lapka chtěl teplé kalhoty
Po teplých zimních kalhotech zřejmě zatoužil 26letý muž z Mostu. Ten tento týden přišel nakupovat za pět prstů do jednoho mosteckého supermarketu. V oddělení s oděvy si vybral zateplené lyžařské kalhoty, se kterými zamířil do zkušební kabiny. Kalhoty se mu líbily a tak si nechal na sobě. Své staré nechal ve zkušební kabince, koupil si pití a z prodejny odešel. Jeho jednání však odhalili pracovníci ostrahy a pachatele zadrželi. Přivolaná policie pak lapku, který byl již za krádež potrestán, odvezla na oddělení. Tam mu policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Kalhoty v hodnotě 750 korun však zloději nezůstaly.
 
Šrot neodnesl
Podezření z přečinu krádeže sdělili ve zkráceném přípravném řízení policisté z obvodního oddělení v Hamru teprve 18letému mladíkovi z Litvínova. Ten se ve čtvrtek krátce před polednem potuloval obcí Hamr, když si na oplocené zahradě u obytného domu všiml ležících trubek. Přelezl plot a chystal se trubky odcizit. Pár jich prostrčil pletivem, ale činnost nakonec nedokončil. Na místě ho totiž přistihla policejní hlídka. Ta lapku zadržela a převezla na policejní oddělení.
 
Nález si někdo ponechal
K mobilu a dalším věcem přišel lacino zatím neznámý nálezce. Ten někde v Litvínově našel o víkendu mobilní telefon tovární značky Samsung, mobilní telefon Mobi, fotoaparát Nikon a svazek klíčů. Poškozený muž, který ztrátu oznámil na policii, o věci přišel cestou domů. Nepoctivý nálezce se dopustil přečinu zatajení nálezu, který nyní vyšetřují litvínovští policisté a po věcech v hodnotě osmi tisíc korun pátrají.
 
Zloděj odnesl obutí na auta
Škodu za dvacet tisíc korun zanechal dosud neznámý zloděj. Ten tento týden vnikl do suterénu panelového domu na sídlišti Severní v Mostě a tam se vloupal do jedné sklepní kóje. Z ní lapka odcizil celkem osm letních gum s litými koly na osobní automobil. Krádež věcí nyní vyšetřují policisté z mosteckého obvodního oddělení.
 
V prodejně vzal jídlo i baterie
Škodu za téměř 40 tisíc korun způsobil neznámý pachatel. Ten se tento týden vloupal v obci Hamr na Litvínovsku do jedné prodejny s občerstvením. Lapka do objektu vnikl za použití násilí. Uvnitř našel potraviny, které odcizil. Vzal i umyvadlové baterie, alkohol a různé nádobí. Případ krádeže vloupáním nyní vyšetřují policisté z obvodního oddělení v Hamru.  
 
Vykrást auto se nepodařilo
Neúspěšně se pokusil vloupat do osobního vozidla ve středu odpoledne neznámý poberta. V průmyslové zóně ve Velebudicích u Mostu pachatel vnikl na parkovišti před jednou firmou do zaparkovaného vozu značky Fiat. Ke krádeži věcí z auta nedošlo. Poškozený majitel odhadl vzniklou škodu na tři tisíce korun. Případ pokusu krádeže šetří mostečtí policisté.
 
Peněženku si nehlídal, přišel o ni
Nepozornost se nevyplatila jednomu mladému muži z Mostu. Ten nakupoval tento týden v mosteckém supermarketu. Když u pokladny zaplatil, položil si svoji peněženku na prodejní pult, kam se odkládá zboží. Až v jiném obchodě, kde marně hledal v kapse oděvu svoji peněženku, si vzpomněl, kde ji zapomněl. Peněženku však již nenašel, zřejmě si ji někdo přivlastnil. Muž tak kromě peněz přišel i o osobní doklady a platební karty. Celkem utrpěl škodu ve výši 2 500 korun. Případem krádeže se nyní zabývají mostečtí policisté.
 
nprap. Ludmila Světláková
Most 10. února 2011

vytisknout  e-mailem