Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Drogy a jiné závislosti

KUTNOHORSKO - Policisté z Uhlířských Janovic se věnovali dětem místní Základní školy. 

Koncem měsíce května letošního roku byli prap. Podaný Ondřej a pprap. Štěpán Melcer policisté z Obvodního oddělení v Uhllířských Janovicích pozváni do místní Základní školy.

Měli za úkol, aby žákům devátých tříd přednesli informace o závislostech na běžně dostupných výrobcích jako jsou kofeinové, energetické nápoje a čaje.

Dále byla žákům objasněna problematika jiných návykových látek, a to jak v oblasti práva, tak z oblasti jejich užívání a následnému vzniku závislosti. Podrobněji bylo probráno požívání alkoholických nápojů, cigaret a elektronických cigaret.

Prezentace proběhla společně se zástupci Českého Červeného kříže s vedoucí vzdělávání paní Mgr. Kateřinou Plajnerovou a zdravotní sestrou paní Vladimírou Taschovou. Z jejich strany bylo žákům vysvětleno základní ošetření zraněné osoby s obvazovými technikami a byla jim podrobně vysvětlena resuscitace.

Získané poznatky z oblasti záchrany života si žáci vyzkoušeli na figurantech, které zahráli uvedení policisté. Z ohlasů žáků devátých tříd vyplynulo, že se jim úterní dopoledne líbilo a s pedagogickým dozorem Mgr. Lucií Mastíkovu jsme se dohodli na další spolupráci v této oblasti vzdělávání našich žáků.

prap. Ondřej Podaný
inspektor OOP Uhlířské Janovice

Upravila:

por. Mgr. vendulka Marečková
3. 6. 2024

Odkazy do noveho okna

ZŠ Uhlířské Janovice

ZŠ Uhlířské Janovice 

Detailní náhled

ZŠ Uhlířské Janovice

ZŠ Uhlířské Janovice 

Detailní náhled

ZŠ Uhlířské Janovice

ZŠ Uhlířské Janovice 

Detailní náhled

ZŠ Uhlířské Janovice

ZŠ Uhlířské Janovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem