Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Drogy na Kojetínsku

PŘEROVSKO - Policisté zadrželi dva distributory. 

Ve středu v odpoledních hodinách zadrželi policisté služby kriminální policie a vyšetřování ve spolupráci policisty z olomouckého kraje na kojetínském Masarykově náměstí dva distributory drog, kteří zásobovali nelegálními látkami Kojetínsko a blízké okolí. Při zadržení museli být použity donucovací prostředky s následným použitím pout. Pak proběhla eskorta na přerovskou služebnu, kde oba skončili v policejní cele a čekali na provedení dalších nezbytných úkonů trestního řízení. Při zadržení byl zajištěn pervitin a marihuana a nedošlo k žádné škodě na majetku nebo újmě na zdraví zájmových osob. Než došlo k samotnému zadržení obou pachatelů, předcházela tomu dlouhodobá několikaměsíční příprava a rozpracování celého případu.
Prvním obviněným je 22letý mladík z obce na Kojetínsku, který prodával, předával zdarma či za protislužbu metamfetamin a marihuanu dalším osobám. Této činnosti se věnoval již od roku 2013 až do současnosti. Za uvedenou dobu minimálně ve 220 případech zásoboval drogami osoby v obci Lobodice a v blízkém okolí. Při prodeji pervitinu se částky za zboží pohybovaly od 200 Kč do 1 000 Kč.
Druhou podezřelou osobou je 25letý mladý muž z Kojetína, který zásoboval drogami převážně mladé lidi z obce Kojetín a z přilehlého okolí. Uvedené aktivitě se věnoval od začátku letošního roku. Pervitin, stejně jako jeho „kolega“, předával zdarma nebo za finanční úplatu minimálně dalším 9 osobám ve více než 60 případech. Částky za prodej drogy se pohybovaly v rozmezí 200 až 500 Kč.
Oba se budou zodpovídat z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který jim hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Jedná se o pachatele, kteří za obdobnou trestnou činnost nebyli v minulosti potrestáni. 

por. Mgr. Miluše Zajícová
21. srpna 2015   
 

vytisknout  e-mailem