Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Drogy připravovali ve čtyřech bytech a domku

BLANSKO-VYŠKOV: Policie zadržela jedenáct lidí.  

     Jedenáct lidí, kteří měli ve městě Blansku na svědomí výrobu drog, zadrželi blanenští kriminalisté. Pervitin tito lidé připravovali ve čtyřech bytech na různých místech města, ale také v jednom z rodinných domků. 
 
    Mezi zadrženými  byl dokonce muž, který nenastoupil do výkonu trestu. Když pro něj kriminalisté přišli, snažil se před nimi ukrýt do úložného prostoru postele.
 
     Při domovních prohlídkách a rozsáhlém zatýkání blanenským policistům asistovala také Zásahové jednotka Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. Ve dvou bytech pak policisté objevili dvě kompletní varny pervitinu. Kromě nich pak byly v bytech nalezeny ještě další věci ke kompletaci třetí varny. Čtvrtou varnu pak pachatelé trestné činnosti policii vydali dobrovolně. Tu totiž měli mimo objekty, kde se prováděly domovní prohlídky. V bytech byly uskladněny také ve větším množství blistry s anabolickými steroidy, vyrobený pervitin a také marihuana.  Mimo drog a léků se v obytných prostorách našlo i množství věcí pocházející z majetkové trestné činnosti. Jednalo se například o tři jízdní kola, soupravu bicích nástrojů a další věci.
 
     V současné době už jsou tři ze zadržených ve vazbě. Dva muži ve věku šestadvaceti a osmadvaceti let a jedna žena ve věku třiadvaceti let se budou zodpovídat před soudem z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Dvěma mužům hrozí trest odnětí svobody až na deset let, ženě pak na pět let. Muž, který se snažil policii obelstít a ukrýt se před ní, byl již dodán do výkonu trestu. Další související trestná činnost na úseku výroby a distribuce omamných a psychotropních látek je prověřována a budou sdělena tedy i další obvinění ostatním zadrženým lidem.
 
   por. Mgr. Iva Šebková, 29.4.2014
Odkazy do noveho okna

Domovní prohlídka1

Domovní prohlídka1 

Detailní náhled

Zajištěná marihuana

Zajištěná marihuana 

Detailní náhled

Zajištěné léky

Zajištěné léky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem