Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drogy prodával i vařil

TEPLICE - Nevadilo mu ani to, že je v podmínce; Loupil i mladistvý... 

Drogy prodával i „vařil“
     Obvinění z trestných činů nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu si vyslechl 40letý muž, který vyráběl a prodával drogy v městyse Hostomice. Od září 2009 do současné doby prodal v místě svého současného pobytu nejméně v 25 případech drogu pervitin dalším osobám, za což inkasoval částky od 200 do 500 korun. Jednomu z narkomanů předal návykovou látku i jako odměnu za poskytnutí prostorů na výrobu drogy. Při domovní prohlídce policisté zajistili řadu věcí určených k nedovolené výrobě pervitinu. Muž drogy vyráběl a prodával, ačkoliv byl v loňském roce pravomocně odsouzen za trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů k trestu odnětí svobody na tři léta, který mu ale byl podmínečně odložen po dobu pěti let. Policisté podali podnět ke vzetí obviněného do vazby, tentokrát mu za výrobu a prodej drog hrozí až deset let za mřížemi. 
 
Loupil i mladistvý
     Dvojice lupičů, kteří okradli koncem srpna v Krupce 20letého muže, byla dopadena. Celý případ se odehrál za bílého dne v centru obce. Devatenáctiletý mladík se svým 16letým komplicem požadovali po poškozeném, aby jim „přispěl“ na koupi marihuany. Když jim odmítl peníze vydat, starší lupič ho uchopil a mladší mu i přes jeho odpor vytáhl z kapsy bankovku v nominální hodnotě 200 korun. Oba byli obviněni z trestného činu loupeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. Mladšímu zloději ale vzhledem k jeho věku hrozí maximálně 5 let za mřížemi.
 
Zloděj odnesl digestoř
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do rodinného domu, který právě prochází rekonstrukcí. Zloděj překonal oplocení pozemku a následně vnikl do domu, ze kterého odcizil digestoř. Do domu se chtěl asi vrátit, protože majitel, který vloupání nahlásil na policii, našel u dveří do domu i sklokeramickou desku, kterou si zde pachatel připravil. Lup ale asi najednou nepobral, a proto odešel pouze s digestoří, jejíž hodnotu poškozený vyčíslil na dva tisíce korun. V případě dopadení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Zmizela další kapota
     Minulý týden jsme informovali o případu, kdy se neznámý pachatel v Oseku vloupal do zaparkovaného vozidla Seat Leon, z něhož následně demontoval a odcizil přední kapotáž motoru. O kapotu přišel i majitel osobního vozidla Škoda Fabia, tentokrát došlo ke krádeži v Teplicích. Neznámý zloděj vnikl v nočních hodinách do zaparkovaného automobilu a následně z něj odcizil kryt motoru, čímž oznamovateli způsobil škodu ve výši 9 tisíc korun. Policisté nyní budou prověřovat i to, zda spolu oba případy nesouvisí.
 
 
Teplice, 16. 11. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem