Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Drogy v kapse i v sobě.

HRADECKO - Policistům se snažil ujet motorkář se zákazem. 

Novobydžovští policisté včera 25.4. krátce před 15. hodinou přijali oznámení, že ze Starých Nechanic směrem na Kobylice jede motocyklista, který řídí pravděpodobně se zákazem řízení. Na uvedeného motorkáře policisté narazili před obcí Prasek a rozhodli se ho zastavit pomocí zvukového a výstražného zařízení s nápisem STOP. Na výzvu však řidič nereagoval a začal ujíždět. Projel Novým Bydžovem, kdy ujížděl vysokou a bezohlednou rychlostí a až v obci Sloupno svůj pokus o únik vzdal. Zvedl ruce nahoru a zastavil. Policisté muže zadrželi a při jeho prohlídce u něho našli dva sáčky s bílou krystalickou látkou o hmotnosti 1,4 g. Podrobili ho dechové zkoušce s negativním výsledkem. Test na drogy však vyšel pozitivně na amfetamin a metamfetamin. Muž se k požití pervitinu i přiznal.
Z evidencí vyšlo najevo, že 36letý muž má současně dva platné zákazy řízení. Jeden s platností do září 2023 a druhý ještě o půl roku delší.
Policisté muži sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Iva Kormošová
25.4.2022, 11.00

vytisknout  e-mailem